Revenue Management handler om å selge rett produkt, til rett person, til rett tid til rett pris, gjennom rett kanal. I dette kurset går vi gjennom hva dette betyr i praksis og hvordan dette kan påvirke bedriftens inntjening.
Revenue Management kurs for restaurantbransjen
I dette kurset ser vi nærmere på hva som menes med Revenue Management i restaurantbransjen, og hvordan man kan bruke data for å analyse restaurantens etterspørsel. Kurset krever ingen forkunnskaper – men det er en fordel om du har kjennskap til Point-of-Sale-systemer (POS).
Etter kurset får du en Excel-modell som kan brukes for analyse til eget formål.
Kurset er digitalt og varer ca 1-2 timer. Du kan gjennomføre kurset når det passer for deg.
Læringsutbytte
På kurset vil du lære grunnprinsipper innen Revenue Management– og få praktiske eksempler som kan være relevant for deg. Du får innsikt i spesifikke verktøy og etterspørselsanalyse som er nyttige for din bedrift. Du får også med deg tips som vil være nyttige når det kommer til optimering av inntekt og lønnsomhet. Kurset vil primært ha en praktisk tilnærming til fagområdet.
Kurset tar for seg følgende temaer
- Introduksjon til Revenue Management
- Meny-optimering
- Kapasitetsstyring
- Etterspørselsanalyse
- Praktiske grep
- Dynamisk prising
Praktisk informasjon
- Kurset retter seg primært for restauranter eller overnattingssteder med restauranter
- Kurset har en varighet på ca. 1-2 timer, avhengig av erfaring etc.
- Du får en lenke til kurset så snart bestillingen er gjennomført
- Lenken kan deles internt i bedriften og benyttes av ansatte i din bedrift
- Kurset må gjennomføres innen 31. desember 2026.
Glimt fra kurset Restaurant Revenue Management








Om kursholder
Kursholder Terje Thorstensen har en mastergrad fra Universitetet i Stavanger og Cornell University innen Hotell-ledelse med spisskompetanse i Revenue Management og analyse. Han har 18 års erfaring fra flere store kjeder som Radisson, Scandic og Nordic Choice, i tillegg til mindre kjeder som Haut Nordic og Lily Hospitality. I dag er han medeier og CEO av selskapet RevMAX AS, som hjelper bedrifter med Revenue Management og analyse.
Kjøp tilgang til kurset her