Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål og målsetningen i "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn". Matvett leder bransjesamarbeidet KuttMatsvinn2030 i serveringsbransjen, med målsetning om å redusere matsvinnet med 50 prosent ved utgangen av 2030 hos deltakende bedrifter. NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og andre sentrale aktører har gått sammen med Matvett om å lede arbeidet videre med "KuttMatsvinn Servering".
Verktøykasse
Prosjektet har skapt et viktig fundament for arbeidet i serveringsbransjen med tydelige definisjoner, indikatorer, system for måling og rapportering, verktøy for opplæring og kommunikasjon med gjester samt deling av beste-praksis i bransjen. Det har blitt utviklet gode veiledere for å kutte matsvinn i serveringsbransjen og hovedfokuset er å få serveringssteder til å iverksette systematisk måling av matsvinnet og jobbe med svinnreduserende tiltak. Her finner du gode eksempler på tiltak du kan gjør i din bedrift
Som deltaker i KuttMatsvinn Servering får man:
- Felles verktøy for måling og rapportering
- Felles verktøy for opplæring av ansatte
- Felles grafisk profil og kommunikasjonsaktiviteter ut mot gjestene
- Fokus på inspirasjon og tiltak som bidrar i arbeidet
- Felles forum for erfaringsutveksling og inspirasjon
Lær mer om hvordan du kan kutte matsvinn du også!
Ved å signere tilslutningserklæringen her, får du tilgang til verktøykasse med materiell og e-læringskurs. Signert tilslutningserklæring sendes til Helle Kernen.
Ta gjerne kontakt med Helle hvis du vil ha mer utfyllende informasjon eller er interessert i å bli med på arbeidet mot 2030.
NB: Gjelder kun for medlemmer av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden