Dette bildet er generert med kunstig intelligens. Foto: DALL.E - | NHO Reiseliv
Dette bildet er generert med kunstig intelligens. Foto: DALL.E - | NHO Reiseliv

NHO Reiselivs årskonferanse 2024

Reiselivsnorge samlet på Hamar

Publisert

Mange mennesker som sitter ved langbord under et stort telttak. Foto

Det var god stemning da reiselivsledere fra hele landet samlet seg på Hamar for NHO Reiselivs årskonferanse. Været viste seg fra sin beste side. Foto: NHO Reiseliv

Strålende sol og sommertemperaturer skapte en perfekt ramme da hele reiselivsnorge var samlet på Hamar og NHO Reiselivs Årskonferanse.

Attraktive arbeidsplasser og drømmedestinasjoner var tema for NHO Reiselivs årskonferanse 2024 på Hamar. Værgudene spilte på lag og Mjøsbyen lå badet i sol.  

Konferansen startet med innkjøpsmesse med over 100 samarbeidspartnere på tirsdag. Deretter var det duket for "get toghether" på Mjøsfronten. Medlemsbedrifter fra Innlandet sto for nydelig, kortreist mat.  

Nyutnevnt næringsminister Cecilie Myrseth hadde invitert seg selv til Mjøsfronten.

- Selv om jeg er ganske ny i jobben, var det åpenbart for meg at jeg måtte komme hit og møte dere. Reiseliv ligger mitt hjerte nært. Det som er viktig for meg nå, er å bli kjent med de utfordringer reiselivsnæringen står ovenfor i dag og hva vi skal gjøre for å bygge denne næringen framover, sa Myrseth. Hun tok seg godt tid til å snakke med medlemsbedrifter og høre hva de hadde på hjertet. 

Les også: – Reiseliv ligger hjertet mitt nært

NHO Reiseliv-president Mona J Saab og Ida Jakobsen fra Clarion Hotel the Edge i Tromsø, sammen med næringsminister Cecilie Myrseth på NHO Reiselivs årskonferanse. Foto: NHO Reiseliv

Det er folk som skaper drømmedestinasjoner

Et annet høydepunkt på konferansen var åpningstalen til administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold. Tema var attraktive arbeidsplasser og drømmedestinasjoner. Hun var opptatt av at det er folk som skaper drømmedestinasjonene – enten det er bedriftseiere, ansatte eller gjester.

En kvinne med langt hår og briller, som står på en scene.

Kristin Krohn Devold på scenen under NHO Reiselivs årskonferanse 2024. Foto: NHO Reiseliv

-  Uten gjester har vi ikke noe reiseliv. Det finnes gjester som kommer fra andre siden av jorda, gjester fra andre deler av landet og de faste stamgjestene fra nabolaget. Sammen utgjør vi en helhet som skaper selve produktet. Men ikke alle gjester er like gode. Vi trenger gjester som spiser, overnatter og som blir en stund. Og jo lengre borte du kommer fra, jo lenge bør du bli om klimaavtrykket skal kunne forsvares, si hun i årsmøtetalen.

Formueskatt, reiselivseksport, serveringsmoms, endrede demografier og arealkonflikter var blant temaene som Kristin Krohn Devold tok opp i sin take til årskonferansen på Hamar i 2024. Men mest av alt, var drømmedestinasjoner og attraktive arbeidsplasser, og fremfor alt folk, øverst på NHO Reiseliv-direktørens liste.

Medlem i NHO Reiseliv? Logg inn og se opptak av Kristin Krohn Devolds tale til årskonferansen her.

- Å skape drømmedestionasjoner, handler om folk. Og folk, det er innbyggere, som er gjestene våre. Det er de ansatte, som er hjertet i bedriften, og det er gründerne og ildsjelene som holder hjulene i gang, understreket Kristin fra scenen på Hamar

En kvinne i dressjakke og rød kjole som står på en scene. Foto

Foto: NHO Reiseliv

Du kan ikke levere veggen til kemneren

Norge trenger flere bedriftseiere og gründere. Ikke færre. Derfor er NHO Reiseliv imot formueskatten, og for en harmonisering av moms på mat.

- Det er sprøtt å formueskatte en gallmmel trehotellbygning med vernevedtak og kort sesong, som om det var kontanter i banken. Du kan ikke levere den ene veggen til kemneren. Og formueskatten skal betales uansett om du tjener penger eller ei. Det er rett og slett en grov prioritering av utenlandske hotelleiere, som slipper skatten, unserstreket Devold fra scenen.

Les også: Dette mener NHO Reiseliv om Formuesskatt

Over 600 deltakere og rekord i utstillere

Veronika Vian, avdelingssjef medlemsservice, NHO Reiseliv.

Veronika Vian, som er avdelingssjef medlemsservice i NHO Reiseliv, har igjen vært prosjektleder for konferansen. Hun er strålende fornøyd med arrangementet.  

-  Det ble et fantastisk arrangement, med mer enn 600 deltakere. På innkjøpsmessen satte vi deltakerrekord med over 100 samarbeidspartnere på stands. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra medlemmene, og det var tydelig at folk koste seg, sier Vian.  

Hun vil berømme styret i NHO Reiseliv Innlandet, som var vertskap for Get Togetheren.  

-  De har lagt ned en kjempejobb for å skape en god velkomstfest for oss alle, og det er vi veldig takknemlige for, sier hun.  

Vel møtt til årskonferanse i Sandefjord i 2025

Fikk du ikke med deg årskonferansen? Eller lengter du tilbake? Neste år går årskonferansen av stabelen i Sandefjord 20. og 21. mai. Hold av datoen allerede nå!

Hvalfangermonumentet i Sandefjord med en regnbue rundt. Foto

Hold av 20. og 21. mai 2025 for NHO Reiselivs årskonferanse i Sandefjord. Foto: Jørn Tore Røed visitvestfold.com

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: