24.10.2024 Vintertid: Dette er skjenkereglene De fleste kommuner legger realtid til grunn for skjenketid. I slike tilfeller skal skjenking opphøre første gang klokken blir 03.00, natt til søndag.
03.09.2024 Norske talenter klare for verdens største yrkeskonkurranse Norge trenger flere dyktige fagarbeidere. Yrkes-VM er en unik mulighet til å vise frem sin kompetanse og inspirere flere til å velge yrkesfag.
24.07.2024 Fra garasjen til over 80 ansatte Det startet med en idé og en garasje. I dag har Hekkan Burger fem restauranter, over 80 ansatte – og planer om å vokse videre. Les hele saken hos NHO Rogaland her.
10.06.2024 Bli med og feire Gastronomiens dag 18. juni 18. juni er Gastronomiens dag. Sammen med Stiftelsen Norsk Gastronomi oppfordrer vi alle med hjerte for gode måltider til å markere dagen.
22.05.2024 SelgNorge-Prisen til Stiftelsen Norsk Gastronomi Stiftelsen Norsk Gastronomi er tildelt SelgNorge-prisen 2024 for sitt betydningsfulle arbeid for å fremme norsk gastronomi, nasjonalt og internasjonalt.
08.05.2024 23 års aldersgrense på utested er lovlig Det er nå slått fast at et utested kan ha anledning til å operere med aldersgrenser som er høyere enn minstekravene i alkoholloven, som er 18 og 20 år.
29.04.2024 Sølv og bronse til Norge i Nordisk mesterskap Norge vant to pallplasser da Nordens beste kokk- og servitørlærlinger møttes til mesterskap i Helsinki. –Utfordrende, lærerikt og gøy, forteller de norske deltakerne.
24.04.2024 Gullgaffelen til Bent Stiansen Bent Stiansen hedres med Bocuse d'Or Norges ærespris for et sterkt livslangt engasjement for norsk gastronomikultur.
04.04.2024 Klare for nordisk mesterskap Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 2024 arrangeres i Finland i april. Nitten år gamle Selima, Hanna, Anna og Sara skal representere Norge.
17.01.2024 Ny veileder for næring i vernede bygg Å starte opp, eller utvide, næringsvirksomhet i eldre bygg som er vernet kan være både forvirrende og fortvilende. Derfor har riksantikvaren nå jobbet frem en digital veileder og eksempelsamling.