Foodscape – Sett bærekraft på menyen
Foodscape.
10. og 11. oktober åpner Foodscape dørene for første gang på Norges Varemesse. Foodscape er en arena for alle som jobber profesjonelt med mat, drikke og er opptatt av bærekraft.
Foodscape.
10. og 11. oktober åpner Foodscape dørene for første gang på Norges Varemesse. Foodscape er en arena for alle som jobber profesjonelt med mat, drikke og er opptatt av bærekraft.
Sunn og god mat er i dag et sterkt krav for både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen og godt for miljøet. Disse kravene tar de største bransjeorganisasjonen innen mat og drikke på alvor når de nå går sammen med Norges Varemesse om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat, nemlig Foodscape, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Foodscape.
– Foodscape er en arena for alle som vil lære mer om hvordan ta bærekraft på alvor i egen virksomhet. Det kan være produsenter, offentlige og private virksomheter innenfor helse og omsorg, kantiner, kiosk, bensinstasjoner, servicehandel, dagligvare, hotell, restaurant, konditori, bakeri, kafeer – rett og slett alle som tilbereder og er opptatt av mat og drikke, sier Engelberg.
Torill Engelberg forteller at det faglige innholdet på Foodscape blant annet vil by på en spennende Åpningskonferansen «Sett bærekraft på menyen», i tillegg til flere seminarer og workshops.
– Foodscape vil være en kompetansehub hvor du vil lære mer om hvordan du kan ta bærekraft inn i din forretningsmodell og bli inspirert til å arbeide med en bærekraftig omstilling i din bedrift eller virksomhet.
Her vil du møte et bredt spekter av utstillere fra små til store merkevareleverandører, produsenter, grossister, organisasjoner og ikke minst spennende nye gründer-virksomheter. Ifølge Engelberg vil du se både produkter og løsninger som vil lede utviklingen videre og forhåpentligvis også spiren til lønnsomme idéer for fremtiden i egen virksomhet.
– Etter å ha deltatt på Foodscape skal du sitte igjen med en god verktøykasse, med ny kompetanse og inspirasjon til å sette fokus på og redusere både sitt eget og virksomhetens klimaavtrykk og til å kunne se nye forretningsmuligheter. Ingen kan gjøre alt, men alle kan vi bidra litt, og gjennom samarbeid kan man utvikle nye løsninger som gir både miljø- og helsegevinst, sier Engelberg.
– Så sett av datoene 10. og 11. oktober 2018. Dette blir dager med fokus på kompetansebygging, ansvarlighet og samarbeid for å kunne fremme gode løsninger og til å sette bærekraft på menyen, oppfordrer Engelberg.
Les mer på foodscape.no