I februar 2023 braker det løs med ny prisutdeling på Umami Arena i Nova Spektrum.
Horecabransjens Ærespris
Horecabransjens Ærepris gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved læringer), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid. Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet.
Hvordan stemme frem din kandidat
Dersom du har en kandidat som oppfyller kriteriene til denne prisen, send en epost med begrunnelse til morten@askmedia.no
Jury
Bak prisutdelingen av Horecas Ærespris står NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Horeca-magasinet, hvor beslutningen tas av en faglig sterk og uavhengig jury.
Tidligere vinnere
Jan E. Rivelsrud ble utnevnt av Kong Harald i 2006 til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for arbeidet han utførte ved å bygge opp Ricakjeden. Rivelsrud var den første til å vinne Horecas Ærespris i 2014.
Arne Brimi er har i en årrekke imponert med sine kokkekunnskaper, både nasjonalt og internasjonalt. Han ble i 2005 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin "innsats for norsk matkultur", og han har skrevet flere kokebøker. Han vant Horecas Ærespris i 2017.
Bent Stiansen er en utmerket norsk kokk med lang erfaring innen faget, og i 1993 var han den første nordmannen og skandinaveren som vant Bocuse d`Or. Han er til stadighet å se på TV, og har drevet den anerkjente restauranten Stattholdergården siden 1994. Han vant Horecas Ærespris i 2020.
Umami Arena
Vi ses på Umami Arena på Nova Spektrum 14. – 17. februar 2023, hvor det vil være et stort mangfold av nasjonale og internasjonale utstillere fra store kjente merkevareleverandører til små lokalprodusenter i tillegg til en en rekke norske- og internasjonale mesterskap innen mat og drikke.