Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Kantinekjeden som vil mer

Publisert

To damer foran kantine. Neonskilt i bakgrunnen hvor det står "may the fork be with you"

Linda Grenlund-Tokerød og Laura Spangholt, gründerne av Fork Kantiner.

Med en felles interesse for mat og mennesker ble det full klaff da Laura Spangholt og Linda Grenlund-Tokerød møttes. Resultatet ble Fork Kantiner.

 -Vi hadde barn i samme barnehage og er vel litt skravlete av oss begge to. Når tilfeldighetene ville ha det til at vi stadig møttes oppdaget vi at vi hadde mange av de samme erfaringene og ikke minst interessene. Etter hvert som vennskapet utviklet seg, begynte tankene om å starte noe eget å komme. Vi tenkte det var nå eller aldri og Fork Kantiner ble etablert i 2018, forteller Linda.  

I dag består kantinekjeden av 8 kantiner som gjennom sine hjertesaker, inkluderende arbeidsliv og å kutte matsvinn, gjør mer enn å bare servere mat. 

Inkluderende arbeidsliv  

Fargerik, frisk og sunn mat i en av Forks 8 kantiner. Foto: Fork Kantiner

Laura og Linda har siden oppstarten hjulpet flere ut i arbeidslivet ved å tilby arbeidstrening i kantinene.

-Vi befinner oss i en heldig posisjon hvor vi faktisk kan tilby graderte stillinger. Det er mange der ute som ikke kan hoppe rett inn i en fulltidsjobb, sier Laura.

En av de første som startet med arbeidstrening hos Fork Kantiner er nå en uunnværlig del av teamet.

-Hun er i dag en av våre viktigste ansatte og vi kunne ikke klart oss uten henne. Alle har rett på en sjanse til, fortsetter Laura.

Råvarene bestemmer  

Det er ikke bare arbeidslivet Laura og Linda ønsker å forbedre, matsvinnet skal også kuttes. Menyen skreddersys ut ifra hvilke råvarer som kan reddes for å skape mindre avfall. Ellers skal maten være fargerik, frisk og bra for kroppen. Innkjøpskjedens leverandør, Plateful, brukes mye: 

-Hos Plateful kjøper vi gode råvarer som av ulike årsaker ikke blir solgt i andre salgskanaler. Hva kan vi redde og hva kan vi bruke? Vi skal redde så mye mat som mulig og da må vi tenke på det i alle ledd. Ikke bare at vi skal kaste mindre, men skape mindre avfall. Vi skal alltid kaste litt mindre mat i dag enn vi gjorde i går, forteller Linda. 

Medlem fra starten

Laura kjente til hva et medlemskap i NHO Reiseliv og Innkjøpskjeden innebar og Fork Kantiner meldte seg inn allerede i etableringsfasen.

-Det var godt å være med i et solid felleskap når man selv skulle ut på ukjent grunn som gründer. Både i oppstarten og nå ringer vi en av advokatene eller distriktssjefen vår i Innkjøpskjeden om det er noe vi lurer på. Det er utrolig godt å ha noen som kan dele sin kunnskap og som støtter oss i driften, forteller hun.  

Tiden vil vise hvordan Fork Kantiner ser ut om noen år og selv om Linda og Laura lever under mantraet "the sky is the limit" er de tydelige på at de ikke skal miste seg selv på veien.  

-Maten er vår sterkeste side, men vi ser at det er et behov for flere tjenester på sikt. Kanskje det er tjenesteporteføljen vi kommer til å utvikle. Det eneste vi vet er vi kommer til å ivareta det personlige og gi det lille ekstra i det vi gjør, avslutter de.

Les mer om hvordan Fork Kantiner reduserer miljøavtrykket til kantina ved å kjøpe mat som ellers ikke ville endt opp på tallerkenen fra Plateful.

Kontakt Fork Kantiner

E-post:

www.forkkantiner.no

Medlemsfordeler i Innkjøpskjeden

  • Partnerbonus
  • Netthandel
  • Bredt sortiment
  • Bærekraftige løsninger

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: