Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Høstens kaffetrender

Publisert

en iskaffe og to kaffe latte som skåler.

Foto: Canva / StockSnap fra pixabay

Innkjøpskjeden har hele 8 leverandører med spesialkompetanse på kaffe. Her deler de høstens trender og anbefalinger.

Det er en økende etterspørsel etter mer variasjon, bredere utvalg i smaker og bryggeteknikker blant kaffedrikkere. Likevel er det to trender som trekkes frem som ekstra aktuelle også nå i høst: kaffen skal gjerne være kald og miljøvennlig. 

Iskaffe hele året 

Hvordan servere den beste kaffen

  • Bruk friskt og kaldt vann 
  • Velg riktig malingsgrad 
  • Bruk gjerne nykvernet kaffe 
  • Bruk alltid rent utstyr 
  • Rens kaffetrakteren regelmessig med et anbefalt rensemiddel 
  • Mål opp nøyaktig mengde kaffe og vann. Bruk gjerne en vekt 
  • Hvitt papirfilter gir best resultat 
  • Skyll kaffefilteret i vann før bruk for å fjerne papirsmak 
  • Server kaffen så snart som mulig så den ikke blir bitter 

 

Interessen for coldbrew og kalde kaffedrikker kommer ikke til å avta med det første. Det er spesielt yngre kaffedrikkere som bidrar til den vedvarende økningen av iskaffe. Kaffeundersøkelsen 2024, fra Norsk Kaffeinformasjon, viser at andelen som har drukket iskaffe av den norske kaffedrikkende befolkning de siste 12 mnd. er på hele 49%. 

Iskaffen serveres både med og uten melk, eller brukes i friske kaffedrikker, som Espresso Tonic. Den kan gjerne personaliseres med ulike smaker hvor salt karamell fremdeles er en populær smak. Når vi når vi nå går mot kaldere tider vil også etterspørselen etter mer krydrete varianter øke. 

Bærekraft og miljø 

Bærekraftig utvalg, sertifiseringer og bransjestandarder (f.eks Fairtrade, Rainforest Alliance og Global Coffee Platform), ser ut til å ha en stabil økning i interesse blant forbrukere, både når det gjelder kaffebønner, men også i emballasje og tilbehør. Flere kaffemerker tilbyr økologisk kaffe og sørger for at bønnene er hentet fra ansvarlige kilder. Leverandørene ser også at flere går over til å bruke plantebaserte alternativer innenfor melk. 

Høstens kaffeanbefalinger 

Arvid Nordquist sin Chefs blend serie (EPD: 6401509/EPD: 6401491) er utviklet sammen med det svenske kokkelandslaget. Med sin friske og balanserte smak egner den seg ekstra godt å servere på restauranter og kafeer. Den er laget av arabicabønner og er RFA & EU-økologisk. Chefs Espresso (EPD 6430748), er en lysere espresso med toner av eksotisk frukt og karamell, som er perfekt for det norske markedet.  

Costa Coffee og Coca-Cola leverer kaffe, espresso, spesialkaffe, menyer, kaffetrening osv. til det profesjonelle markedet gjennom sine konsepter. De er en totalleverandør av varme drikker med maskiner, service, ingredienser og tilbehør. Høsten og vinteren er tiden for mersalg av varm sjokolade gjennom deres Hot Chocolate konsept.

JDE Professional viser til klassikeren Friele Frokostkaffe. Med en mild, rund og balansert smak passer den godt gjennom hele dagen, men smaker ekstra godt tidlig på morgenen. Det er viktig at dagens første kaffekopp smaker da den setter stemningen for resten av dagen. 

Joh. Johannson Kaffe har utvidet Evergood-sortimentet sitt med Evergood Espresso, som passer like godt med melk eller som en ren espresso. Den kommer både som hele bønner og som Nespresso-kompatible kapsler og er en nøye utvalgt espressoblanding bestående av 100 % høytvoksende Arabica-bønner. Kaffen er Rainforest Alliance-sertifisert som betyr at den er dyrket med respekt for både mennesker og natur.  

Kjeldsberg sin kaffe er 100% sertifisert med enten Rainforest Alliance eller Fairtrade/økologisk, noe som bidrar til at kaffebøndene kan drive mer bærekraftig jordbruk, samt få rettferdig betaling og arbeidsvilkår. Fra deres kaffebrenneri i Trondheim dekker de ett hvert behov for kaffe enten for filter, hele bønner, kokemalt, presskanne, kapsler eller pulverkaffe. Til høsten anbefaler Kjeldsberg sin Original Gul (EPD 4410759) som er en rund og fyldig kaffe. Ønsker man enda kraftigere fylde og karakter kan man prøve Kjeldsberg Hele Bønner Mørkbrent (EPD 2276582). Kjeldsberg Økologisk Fairtrade er en fruktig og balansert kaffe (EPD: 5368394) som også er populær. 

Löfbergs anbefaler sin spesialkaffe Mountain High (EPD: 1243658).  Det er en høyvokst 100% arabica kaffe som er både kraftfull og fruktig. Den er også økologisk og Fairtrade sertifisert. Ønsker man en ferdigbrygget cold brew er Löfbergs Antioquia cold brew (EPD: 6152458) perfekt å blande med melk til iskaffe, som ingrediens til kaffedrikker, bakverk og matlaging eller bare som den er. 

Nespresso Professional lanserer sin første Fairtrade-kaffe og ønsker Indonesia velkommen i sortimentet. Indonesia er et resultat av Nespresso Professional sitt samarbeid med Fairtrade på Sumatra. Et viktig engasjement og bistand til lokale bønder har sørget for produksjonen av denne kvalitetskaffen. Bøndene fra Sumatra gjennomfører en "wet-hulling"-prosess på kaffebønnene ettersom området er særdeles fuktig.I denne prosessen fjerner de pargamentet når kaffen er myk og fuktig, noe som gjør at kaffebønnene tørker fortere. Dette er en unik metode som benyttes av bøndene fra Indonesia og denne prosessen gir kaffen en aromatisk smak av treaktig og maltet korn. Indonesia er laget med single-origin arabica-bønner og er dyrket i henhold til Fairtrade-standarder og 100 % hentet gjennom The Nespresso AAA Sustainable Quality™-program. 

Pals  tilbyr et bredt utvalg av eksklusiv kaffe, nøye utvalgt og brent for å gi den perfekte smaksopplevelsen. Pals har samarbeidet med Fairtrade siden 1997 og har gjennom flere prosjekter bidratt til miljømessig- og sosial utvikling for kaffebønder. Den ferske VM-sølvvinner i Kokekaffe, Hennig Opseth, har i samarbeid med Pals utviklet krydrete kaffedrikker perfekt til høstmenyen: pumpkin spice, hasselnøtt-mokka eller dirty chai. De oppfordrer også til å spørre din lokale salgskonsulent om Cafe Gourmand, deres nye satsning mot HORECA. Det en espresso servert med et utvalg av små desserter, et smart tilbud til de gjestene som ikke ønsker en stor dessert og som i tillegg gir mersalg.

Kaffe tilpasset ditt konsept

Er du usikker på hva som passer best til din bedrift? Våre leverandører bistår deg gjerne med å finne både riktig produkt og konsept. Husk å opplyse om ditt medlemskap i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden for å motta våre fremforhandlete rabatter og betingelser. 

Medlemsfordeler i Innkjøpskjeden

  • Partnerbonus
  • Netthandel
  • Bredt sortiment
  • Bærekraftige løsninger

Din netthandel horecainnkjop.no

  • Alt du trenger på ett sted
  • Menyplanlegger
  • Kalkylekalkulator
  • Full kontroll på varelageret

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: