Slik kommer du i gang med arbeidet mot matsvinn
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. Her finner du tips til hvordan du kommer i gang med arbeidet mot matsvinn og samtidig sparer penger.
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030. Her finner du tips til hvordan du kommer i gang med arbeidet mot matsvinn og samtidig sparer penger.
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål og målsetningen i "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn". Her har vi samlet 5 tips fra Matvett for å kutte matsvinnet:
Matvett leder bransjesamarbeidet KuttMatsvinn2030 i serveringsbransjen, med målsetning om å redusere matsvinnet med 50 prosent ved utgangen av 2030 hos deltakende bedrifter.
NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og andre sentrale aktører har gått sammen med Matvett om å lede arbeidet videre med "KuttMatsvinn Servering".
Les mer om hvordan du kan tilslutte deg målene om å halvere matsvinnet innen 2030.
Forebygging av matsvinn gir trippel gevinst. Økt lønnsomhet for bedriften, redusert belastning på klima, og et tryggere matfat for en økende befolkning.
Bedriftene som var med i KuttMatsvinn2020, reduserte matsvinnet med 15 prosent eller 390 tonn, noe som tilsvarer 24 millioner kroner og 1400 tonn CO2 ekv.
-Vi ønsker å motivere alle våre medlemmer innenfor hotell- og serveringsbransjen til å delta aktivt i arbeidet med å redusere matsvinn. Det øker bunnlinja, det reduserer CO2-utslipp og det skaper motiverte medarbeidere. Det nytter å samarbeide om viktige utfordringer som matsvinn er for både økonomi, klima og miljø og for samfunnet. Det er viktig å fortsette det gode arbeidet og investeringer som gjøres i dag for å heve ansattes kompetanse og bevissthet rundt matsvinn. Jeg håper alle i bransjen vil bidra i denne felles dugnaden, og ta gjerne kontakt med oss i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden for tips og råd til hvordan din bedrift kan bidra, sier Morten Karlsen, direktør for innkjøp og verving i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.
Innkjøpskjeden gir støtte til tiltak som bidrar til et mer bærekraftig reiseliv.