Bransjeprogrammet for reiseliv videreføres

Publisert

#205

Rett før påske fikk AOF og Fagskolen i Viken innvilget midler til gjennomføring av nye kurs til bransjeprogrammet. Illustrasjonsbilde.

AOF Norge og Fagskolen i Viken har fått innvilget midler for gjennomføringen av digitale kurs gjennom bransjeprogrammet for reiseliv.

Det var stor interesse for kursene som ble gjennomført i 2020, og suksessen videreføres i 2021. Kursene er korte og målrettede, og er rettet mot flere målgrupper i reiselivsnæringen, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

portrettbilde av Henrik Hamborg, politisk rådgiver i NHO Reiseliv

Henrik Hamborg, politisk rådgiver i NHO Reiseliv.

- Kursene kan være til god hjelp for de som ønsker å ta fagbrev i sitt yrke, fortsetter Hamborg.

Tall fra egne undersøkelser, viser et stort potensial blant medlemsbedriftene for deltakelse i neste gjennomføringsrunde av bransjeprogrammet. Rett før påske fikk AOF og Fagskolen i Viken innvilget midler til gjennomføring av nye kurs. Mens sistnevntes kurs ble fulltegnet i løpet av kort tid, er det fremdeles mulig å melde seg på AOFs onlinebaserte kurs. Kursene gjelder som teorikurs til fagprøven og består av både teori og eksamenstips- og forberedelser.

Kursene som tilbys

Reiselivsfaget, renholdsoperatørfaget, servitørfaget, resepsjonsfaget, kundeservice og datakompetanse, samt yrkesnorsk i reiseliv er kursene som inngår i bransjeprogrammet for reiseliv denne våren. 

Hamborg håper bedrifter og ansatte vil benytte seg av tilbudet.

– Dette er et godt tilbud til den som trenger å få på plass den formelle kompetansen i en tid hvor de ellers kanskje er permittert, sier han.  

Kommuniser behovene

Tall fra NHOs medlemsundersøkelser viser også at det er behov for å skreddersy kursene i enda større grad. Hamborg oppfordrer derfor alle medlemmer til å spille inn behovene deres ansatte har når det kommer til kursing og kompetanseheving.

– Bransjeprogrammet var et godt tiltak da pandemien inntraff, men det blir enda bedre om kursene i enda større grad treffer våre medlemmers behov. For å oppnå dette er vi avhengige av innspill fra medlemmene våre, avslutter Hamborg.

Sommeren ser lovende ut for norsk reiseliv

Situasjonsanalyse for norsk reiseliv

Resultater fra NHO Reiselivs medlemsundersøkelse juni 2024

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: