Lanserer campingvettregler

Publisert

Bilde av forsiden på campingvettreglene. Teksten "Wecome to a camping Holiday in Norway"  med det norske, tyske og britiske flagget under. nederst står en reke ulike logoer, inkludert NHO Reiselivs logo.

Campingvettreglene deles ut til campingturister som kommer til Norge, og ligger også i utleiebiler. Ved å følge campingvettreglene kan både reisende og lokalbefolkning få en bedre opplevelse av campingturisme. Foto: Norsk turistutvikling/Sande Camping

Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

Det blir stadig flere campere og bobiler på veiene i Norge. Dette gir gode ringvirkninger for campingplasser, tilrettelagte bobilplasser og annet næringsliv over hele landet.

Vi er glade for at så mange bobiler og andre campere velger å feriere i Norge. Derfor har vi, sammen med Nasjonal klynge for campingnæringen, Norsk Turistutvikling, Virke, Norges Caravan Bransjeforbund, Norsk Bobilforening, Norsk Bobil og Caravan Club og har vi utarbeidet noen campingvettregler. Målet er at turistene skal få mest mulig glede av oppholdet i Norge både i dag og for fremtiden.

Dette er campingvettreglene 

Klikk på bildet for å laste ned

Campingvettreglene deles ut til campingturister som kommer til Norge, og ligger også i utleiebiler. Ved å følge campingvettreglene kan både reisende og lokalbefolkning få en bedre opplevelse av campingturisme. Foto: Norsk turistutvikling/Sande Camping

1. Bruk campingplasser og tilrettelagte bobilplasser der du kan.
Det er trygt. Å bruke campingplasser og å handle hos lokale aktører bidrar til en mer bærekraftig reising og til opprettholdelse av lokalsamfunn.

2. Ta hensyn ved fricamping.
Du kan parkere og overnatte på rasteplasser langs vei og i utmark. Husk på at det må være minst 150 meter fra bebyggelse. Unngå privat eiendom og dyrket mark, og ikke kjør i terreng. På grunn av trafikksikkerheten bør det ikke parkeres på møteplasser langs smale veier. Vis hensyn til omgivelsene. Plikten til å ferdes sporløst og ikke gjøre skade på terrenget eller forstyrre dyrelivet gjelder alltid.

3. Unngå forsøpling.
Ikke legg igjen noe avfall i naturen eller på bakken. Kast avfall i søppelkasser.
Bruk tømmestasjoner for tømming av toaletter og spillvann.

4. Respekter skilting.
Dersom det er satt opp skilt med parkering eller overnatting forbudt for camping, bobil eller campingvogn, så må dette respekteres.

5. Hold 4 meter avstand mellom enheter ved overnatting.
Parker med 4 meter avstand til neste kjøretøy eller enhet når du overnatter pga. brannsikkerhet. Dersom alle viser en hensynsfull adferd, kan vi alle nyte, oppleve og bruke naturen i Norge også i fremtiden.

Nyt naturen på en hensynsfull måte og god ferie!

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Mann i jakke med NHO Reiseliv-logo. Foto.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: