Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger

  • Finland

NHO Reiseliv er årlig medarrangør av Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger. Denne gangen er det Finland som arrangerer.

Nordisk Mesterskap 2018. Foto: Hilde Veum

Mesterskapet, som for første gang ble avholdt i 1981, har i over 40 år vært en viktig arena for å fremme og utvikle nordiske talenter innenfor både kokk- og servitørfaget. I år avholdes arrangementet i Finland. Konkurrentene velges ut gjennom nasjonale kvalifikasjoner/mesterskap i hvert nordisk land.

Konkurransen arrangeres av de nordiske reiselivsorganisasjonene, og landene rullerer på vertskapsrollen for arrangementet. 

Konkurransen

Den to dager lange konkurransen består av kategoriene servitører og kokker, der konkurrentene konkurrerer i par.

  • Kokkekonkurransen inkluderer matlaging og tilberedning av flerretters måltider der en mysterieboks presenteres som lar konkurrentene utdype og vise sin kreativitet.
  • Servitørene skal konkurrere i alt fra serviceinnstilthet til borddekking, serviettbretting, matching og servering av vin til bararbeid.

Nordisk mesterskap i Oslo 2023

Norge var arrangør for nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 21. - 22. april 2023

NHO Reiseliv stod stolt bak mesterskapet i 2023. Norsk Restaurantskole samlet Nordens beste læringer innen kokk- og servitørfaget til vennskapetlig konkurranse 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Utdanning og kompetanse

Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: