Mesterskapet, som for første gang ble avholdt i 1981, har i over 40 år vært en viktig arena for å fremme og utvikle nordiske talenter innenfor både kokk- og servitørfaget. I år avholdes arrangementet i Finland. Konkurrentene velges ut gjennom nasjonale kvalifikasjoner/mesterskap i hvert nordisk land.
Konkurransen arrangeres av de nordiske reiselivsorganisasjonene, og landene rullerer på vertskapsrollen for arrangementet.
- Sverige: www.visita.se
- Danmark: www.horesta.dk
- Finland: www.mara.fi
- Island: www.saf.is / www.idan.is
Konkurransen
Den to dager lange konkurransen består av kategoriene servitører og kokker, der konkurrentene konkurrerer i par.
- Kokkekonkurransen inkluderer matlaging og tilberedning av flerretters måltider der en mysterieboks presenteres som lar konkurrentene utdype og vise sin kreativitet.
- Servitørene skal konkurrere i alt fra serviceinnstilthet til borddekking, serviettbretting, matching og servering av vin til bararbeid.