Reiselivsmøte på Lillehammer

Reiselivet er en viktig næring for Innlandet som trenger gode og forutsigbare rammebetingelser for å kunne vokse. Stortingsvalget 2025 er et snaut år unna og NHO Reiseliv og NHO Innlandet inviterer til innspillmøte for reiselivsbedrifter og politikere.

Bli med på togtur fra Oslo til Lillehammer. Foto: Svein Magne Morken

Formålet med møtet er å oppdatere partienes programkomiteer og andre politikere om reiselivets betydning, samt hvilke politiske grep som må tas for at næringen skal vokse i årene framover. Vi ønsker å skape diskusjon basert på innspillene fra noen av våre medlemmer. Det vil også bli presentert en ringvirkningsanalyse for reiselivet i Gudbrandsdalen.

Reiselivet legger grunnlaget for levende by- og bygdesamfunn, og sysselsetter nærmere 6.000 personer bare i Gudbrandsdalen. Reiselivet i Innlandet er kjent for sine varierte naturlandskap og nasjonalparker, som byr på et bredt spekter av aktiviteter året rundt. Regionen er spesielt godt egnet for vintersportsentusiaster, takket være snøsikre forhold og god tilgjengelighet.

Den nasjonale eksportsatsingen for reiselivsnæringen skal bidra til en mer konkurransedyktig reiselivsnæring som både er mer bærekraftig og lønnsom hele året. Dette utfyller "Innlandsporteføljen" og målet om å øke eksporten med 50 prosent og skape 10.000 nye jobber fram mot 2030.

Foreløpig program:

  • Registrering og enkel servering fra kl. 12.30
  • Reiselivets betydning
  • Presentasjon av en fersk ringvirkningsanalyse for reiselivet i Gudbrandsdalen og Lillehammer ​
  • Innlegg fra reiselivsbedrifter: Hvilke utfordringer de trenger politikernes hjelp til.​
  • Kommentarer fra politikere
  • Presentasjon av NHO Reiselivs drømmekapittel; våre forslag til bedre reiselivspolitikk.
  • Diskusjon + Q&A ​

Vel møtt!  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Portrett av en smilende kvinne. Foto

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: