NHO Reiseliv ønsker at flere signerer bransjeavtalen om redusert matsvinn
Foto:Unsplash.
NHO Reiseliv oppfordrer medlemsbedrifter til å komme på Foodscape for å signere bransjeavtalen om redusert matsvinn.
Foto:Unsplash.
NHO Reiseliv oppfordrer medlemsbedrifter til å komme på Foodscape for å signere bransjeavtalen om redusert matsvinn.
«Bransjeavtalen om redusert matsvinn» mellom matbransjen og myndighetene ble signert i juni 2017. Over 60 bedrifter har så langt sluttet seg til målet i avtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål. Under Foodscape-messen på Norges Varemesse arrangerer Klima- og miljødepartementet, i samarbeid med Matvett, en egen konferanse. Målet er å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen og rekruttere flere bedrifter til å signere tilslutningserklæringer.
Bedriftene forplikter seg til å dele informasjon om gjennomførte tiltak ved å tilslutte seg Bransjeavtalen. Synliggjøring av tiltak og effekten av disse er viktige bidrag i arbeidet med å mobilisere flere bedrifter til å være med i arbeidet. En av postene er, som det fremgår av programmet på konferansen, viet til å vise gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden.
Vi oppfordrer medlemsbedriftene til å dele gode eksempler med Matvett ved å sende dem en e-post på info@matvett.no, der dere inkluderer følgende:
– Vi skal også fortsette å motivere alle våre medlemmer innenfor hotell- og serveringsbransjen til å delta aktivt i arbeidet med å redusere matsvinn. Det øker bunnlinja, det reduserer CO2-utslipp og det skaper motiverte medarbeidere. Jeg håper alle i bransjen vil bidra i denne felles dugnaden, og ta gjerne kontakt med oss i NHO Reiseliv for tips og råd til hvordan din bedrift kan bidra, sier Morten Karlsen, direktør for verving og innkjøp i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.