Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

NHO Reiseliv ønsker at flere signerer bransjeavtalen om redusert matsvinn

Publisert

#205

Foto:Unsplash.

NHO Reiseliv oppfordrer medlemsbedrifter til å komme på Foodscape for å signere bransjeavtalen om redusert matsvinn.

«Bransjeavtalen om redusert matsvinn» mellom matbransjen og myndighetene ble signert i juni 2017. Over 60 bedrifter har så langt sluttet seg til målet i avtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål. Under Foodscape-messen på Norges Varemesse arrangerer Klima- og miljødepartementet, i samarbeid med Matvett, en egen konferanse. Målet er å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen og rekruttere flere bedrifter til å signere tilslutningserklæringer.

Konferansen finner sted 10. oktober kl 13.30 - 15.30 på hovedscenen på Norges Varemesse:
  • Bransjeavtalens betydning fra et internasjonalt perspektiv (FN)
  • Velkommen ved KLD, på vegne av avtalepartene
  • Eksternt skråblikk på Bransjeavtalen – Joacim Lund, journalist iAftenposten
  • Status statistikk om matsvinn, viktig leveranse i Bransjeavtalen
  • Gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden
  • Tale fra miljøvernminister Ola Elvestuen og signering av tilslutningserklæringer

Del gode historier med Matvett

Bedriftene forplikter seg til å dele informasjon om gjennomførte tiltak ved å tilslutte seg Bransjeavtalen. Synliggjøring av tiltak og effekten av disse er viktige bidrag i arbeidet med å mobilisere flere bedrifter til å være med i arbeidet. En av postene er,  som det fremgår av programmet på konferansen, viet til å vise gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden.

Vi oppfordrer medlemsbedriftene til å dele gode eksempler med Matvett ved å sende dem en e-post på , der dere inkluderer følgende:

  • Navn på bedrift + kontaktperson
  • Kort beskrivelse av tiltak
  • Effekt (kvalitativ/kvantitativ) på matsvinnet om det foreligger
  • Bilde som illustrerer tiltaket

– Vi skal også fortsette å motivere alle våre medlemmer innenfor hotell- og serveringsbransjen til å delta aktivt i arbeidet med å redusere matsvinn. Det øker bunnlinja, det reduserer CO2-utslipp og det skaper motiverte medarbeidere. Jeg håper alle i bransjen vil bidra i denne felles dugnaden, og ta gjerne kontakt med oss i NHO Reiseliv for tips og råd til hvordan din bedrift kan bidra,  sier Morten Karlsen, direktør for verving og innkjøp i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Se også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: