Utdanning og kompetanse
Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.
Vi arbeider strategisk og politisk for at det skal bli enklere for din reiselivsbedrift å få tak i riktig kompetanse. Vi vil bidra til å øke interessen, statusen og rekruttering til reiselivsnæringen.
Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.
Mat- og måltidsbransjen er en næring i endring. Det er viktig og spennende, og det betyr at du kan være med å finne frem til nye og mer bærekraftige løsninger for bransjen og fremtiden.
Hotellbransjen mangler stort sett medarbeidere innenfor de fleste roller. HR-sjefen ved Hotel Bristol utfordrer flere til å søke seg inn i næringen: — Det er utrolig mange muligheter her.
Stengte grenser og permitteringer har ført til mangel på arbeidskraft i restaurantbransjen. Det skaper mangfoldige karriereveier for dem som ønsker seg inn i reiselivet.
Kokkeyrket gir store muligheter og rom for kreativitet
Skap rammen for uforglemmelige matopplevelser
Som resepsjonist er du hotellets ansikt utad og bedriftens hjerte.
Er du interessert i andre kulturer og liker å hjelpe andre?
Å være lærling betyr at du får opplæring i et fag som leder fram til et bestemt yrke. Du er en fremtidig fagarbeider og du får lønn under utdanning.
Pandemien har gjort at mat- og måltidsbransjen står i en krisesituasjon med akutt mangel på kokker og servitører. Rekruttering for restaurant- og matfagene ble derfor et sentralt tema for årets Lankonferanse for Restaurant- og matfag.
NHO Reiseliv arrangerte en paneldebatt under Arendalsuka der temaet var jobbskaping i en bransje med vekstpotensial.
Det er ikke hva du blir, men hva du lærer, som er viktigst. NHO Reiseliv står bak rekrutteringskampanjen “Smak deg frem”, som har som mål å vise frem de mange karrieremulighetene og egenskapene du utvikler gjennom å velge restaurant- og matfag.
For å rekruttere til faget og bransjen ønsker flere parter i arbeidslivet å bevilge midler til tiltak som fremmer interessen og som gir kunnskap om restaurant- og matfag.
Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake: