Servitør
Å være en god servitør betyr at du i tillegg til å vite om matens og drikkens betydning for helse, hygge og velvære også vet litt om hvordan mat og drikke produseres og oppleves.
Å være en god servitør betyr at du i tillegg til å vite om matens og drikkens betydning for helse, hygge og velvære også vet litt om hvordan mat og drikke produseres og oppleves.
Servitørfaget er et internasjonalt fag. Som servitør kan du jobbe på hoteller, restauranter, puber, barer, cruisebåter og andre serveringssteder. Med videreutdanning er mulighetene gode for arbeid som hovmester, vinkelner, restaurantsjef eller tilsvarende.
Som servitør har du en viktig og meget krevende oppgave med å skape god stemning og fremheve den gode opplevelsen. Gjennom din fagkunnskap, menneskekunnskap og evne til å yte god service legger du til rette for at gjesten kan ta sine valg. Det er ikke godt nok å ha gode kunnskaper, du må også kunne servere dine anbefalinger på en profesjonell og positiv måte.
For utfyllende informasjon om jobbmuligheter, lønn og arbeidsforhold, se utdanning.no
Å være lærling betyr at du får opplæring i et fag som leder fram til et bestemt yrke. Du er en fremtidig fagarbeider og du får lønn under utdanning.
Opplæringskontorene gjør et viktig arbeid for å styrke fagutdanningen i næringen. NHO Reiselivs medlemsbedrifter kan ha nytte av å melde seg inn i et opplæringskontor.