Hvert år inviterer vi våre medlemsbedrifter til å nominere sin beste unge leder. «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» er inspirerende, nytenkende og har utmerket seg det siste året. Jannicke Holmgreen Lorentzen, hotelldirektør ved Scandic Lillestrøm, er en av de nominerte. Prisen deles ut på NHO Reiselivs årskonferanse i Kristiansand 22-23. mai.
Gratulerer! Du er nominert til «NHO Reiselivs unge ledertalent». Hva synes du om det?
Jeg er stolt og ikke minst ydmyk for å bli nominert! Det gir meg enormt mye energi og glede!
Jannicke Holmgreen Lorentzen, hotelldirektør ved Scandic Lillestrøm
- Alder: 32
- Utdanning: Bachelor of Business in Hotel and Tourism Management fra Cesar Ritz Colleges Sveits, Master of Science in International Hotel And Tourism Management fra Oxford Brookes University i England.
- Første lederrolle: Hotellsjef på Scandic Sjølyst, var da 27 år
- Hvor mange har du lederansvar for: 6
- Aktuell fordi: Nominert til «Reiselivets unge ledertalent»
- Scandic Lillestrøm: Nettside, Facebook, Instagram
Hva kjennetegner deg som leder?
Som leder kjennetegnes jeg av min energi og engasjement for den jobben jeg gjør og mine ansatte. Jeg er veldig opptatt av å inkludere alle i mitt team og samtidig utvikle de til å jobbe mot samme mål. Jeg er kjent for å jobbe målrettet og gå inn og gjøre endringer som positivt påvirker omsetning, kostnader, gjesteopplevelser og ansatte. Det er en stor porsjon vilje og drivkraft med i min lederstil, jeg gir meg ikke før vi sammen når målet.
Jeg er også kjent for mitt øye for detaljer og blir ofte omtalt som «putepufferen» i humoristiske sammenhenger. Jannicke Holmgreen Lorentzen
Hva er dine beste råd til andre unge mennesker som ønsker å bli leder i reiselivet?
Mitt beste råd er å tilegne seg mest mulig kunnskap innen hotelldrift. Jo flere avdelinger man forstår, jo bedre kan man lede en avdeling eller hotellet. Ta selv initiativ til å bli utplassert en dag eller flere i andre avdelinger. Å jobbe seg opp mot å bli leder er hardt arbeid, og ingenting kommer gratis. Våg å gjøre feil. Gruer du deg til noe, gå ut av komfortsonen. Jeg var selv sjenert som ung, og har jobbet konkret med å gå ut av komfortsonen, her får du den største utviklingskurven. Det er viktig å lære seg selv å kjenne før man skal lede andre.
På hvilken måte er Scandic Lillestrøm en viktig jobbskaper?
Vi har vært en viktig bidragsyter til Lillestrøm og omegn da vi valgte tidlig å jobbe med NAV for å rekruttere lokalt. I 2017 gjennomførte vi en jobbmesse, i samarbeid med NAV Skedsmo, for mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet av forskjellige årsaker. Dette var svært vellykket, og vi ansatte syv stykker. Disse har utmerket seg hos oss, hvor blant annet to allerede har blitt forfremmet til høyere stillinger.
Vi er opptatt av å rekruttere personlighet og holdning, og bryr oss ikke nødvendigvis om det mangler hull i CV-en. Etter oppstart har vi også aktivt tatt imot arbeidstrening i hver avdeling, da dette er viktig for å få folk ut i arbeid. Dette anser vi også som en veldig fin måte å ansette gode kandidater på. Vi ser ofte en annen energi og arbeidsmotivasjon, som igjen gir oss et helt unikt team her på Scandic Lillestrøm, med ansatte som har forskjellige bakgrunner og erfaringer.
Hva er den største utfordringen for din bedrift?
Å åpne et nytt hotell har bydd på mange utfordringer, som vi sammen som team har klart å løse. Det har vært mange baller i luften og med fullt hus fra første åpningsdag har arbeidsmengden stått i kø. Under denne prosessen har hver utfordring styrket oss som team til å takle nesten hva som helst. Det er viktig med utfordringer slik at vi hver dag kan bli enda bedre på det vi gjør.
Har du en morsom historie å fortelle i møte med en gjest?
Jeg har en veldig morsom historie om en samarbeidspartner her i Lillestrøm. Jeg hadde invitert daglig leder i Lillestrøm Sportsklubb, Robert Lauritsen på lunsj. Jeg hadde ikke truffet ham før, og vi skulle gå gjennom en samarbeidsavtale mellom Scandic Lillestrøm og LSK.
Jeg har en 6 år gammel Berner Sennen Hund på 50 kg som heter Bacchus. Denne dagen måtte jeg ha med hunden på jobb. Jeg tok på ham en LSK-trøye og håpet at det skulle falle i smak hos Robert. Jeg hadde laget pølser og vafler. Under lunsjen forsøker jeg å ha en profesjonell samtale, men Bacchus ligger under bordet og fjerter. Det lukter så vondt på det kontoret, men verken jeg eller Robert tør å snakke om det og later som ingenting. I dag har vi et kjempe godt samarbeid og ler godt av denne historien.