– Vi har ikke tenkt å gi oss!

Publisert

Vi deler den enorme skuffelsen og fortvilelsen som preger reiselivet nå. NHO Reiseliv-direktøren har en viktig beskjed til alle våre medlemmer: – Vi har ikke tenkt å gi oss. Vi fortsetter å jobbe på, for å få på plass bedre støtteordninger.

– Kjære alle medlemmer av NHO Reiseliv. Vi har stått på døgnet rundt de siste ukene for å få på plass gode nok støtteordninger, men dessverre har ikke regjeringen vært villige til å gi oss det vi har bedt om. Støtteordningene er på langt nær gode nok til å hindre permitteringer. Men vi har ikke tenkt å gi oss. Vi fortsetter å jobbe opp mot regjering og storting for å få på plass en bedre løsning, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Vi klarte å overtale regjeringen til å endre innretningen på kompensasjonsordnignen slik at man fikk kompensert et nedstengt desember, og vi skal, sammen med NHO, gjøre alt vi kan for å få endret på lønnsstøtteordningen slik at flere kan benytte seg av ordningen, for å hindre massepermitteringer. Det er vår viktigste prioritet nå, fortsetter Krohn Devold.

Se videoen med Kristins hilsen i vinduet ovenfor. Du kan også se videoen på vår Youtube-kanal.

– Kundene og gjestene vil strømme til oss igjen

– Denne julen blir tung for veldig mange bedrifter og ansatte, men husk at reiselivet var på full fart tilbake etter at Norge åpnet opp i september, og kundene strømmet til oss. Det var fullt veldig mange plasser, og kundene vil strømme til oss igjen så fort vi får lov å åpne. Så utsiktene for bransjen er gode, bare restriksjonene forsvinner så fort som mulig, sier Krohn Devold.

– Det er vi som skaper bolyst

– Vi skal klare å kjempe oss opp igjen, også denne gangen. Hoteller, restauranter, opplevelser, kultur og uteliv er det som utgjør det sosiale limet i et samfunn, og som gjør at folk vil bo et sted og flytte dit. Det er vi som skaper bolyst i hver eneste kommune. Den dagen vi kan være sosiale igjen vil vi trenge et yrende reiseliv over hele Norge, avslutter NHO Reiseliv-direktøren.

Siste nytt

  1. Lanserer campingvettregler

    Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

  2. Her møter du oss på Arendalsuka

    NHO Reiseliv er på plass på debatter, på bryggekanten og i bybildet under Arendalsuka 2024. Du kan også følge debattene våre på nett. Her får du full oversikt over NHO Reiselivs arrangementer under Arendalsuka.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: