Viktig informasjon om endringer i lønnsstøtteordningen

Publisert

Mandag 20. desember ble det enighet i Stortinget om å øke maksimalt støttebeløp per ansatt til 40 000 per ansatt, i tillegg til to dagers ekstra frist til å hente tilbake permitterte ansatte som skal med i ordningen.

Som kjent er ordningen med lønnsstøtte omsider kommet på plass. Hvis du vurderer å benytte deg av ordningen, og den skal være til nytte for deg, er det meget viktig å være oppmerksom på at det er et krav om at alle ansatte i bedriften må være tilbake i arbeid senest 21.desember i år.

Dersom du skal benytte deg av ordningen må du altså trekke tilbake permitteringsvarsler som eventuelt gjelder per nå. Ordningen er utformet slik at man ikke kan permittere noen i støtteperioden, som er desember og januar, men det er altså satt en frist til den 21. desember hvor alle må være tilbake i arbeid, for å komme inn under ordningen.

  • Bedriften søker lønnsstøtte for én og én måned ad gangen.

  • Hver måned er definert som en "tilskuddsperiode", jf. FINs skisse.

  • For å få støtte, må alle være på jobb og alle som eventuelt har vært permittert etter 30/11, tas tilbake innen 21/12.

  • En bedrift kan således (gitt øvrige vilkår) bruke ordningen i desember og unnlate å bruke den i januar. Det er frivillig å bruke ordningen.

  • Samme bedrift kan følgelig ta permitterte tilbake før 21/12/21 og søke lønnsstøtte for disse for desember måned, og samtidig varsle at den samme ansatte vil bli permittert i januar (forutsatt at man bruker 14 dagers varslingsplikt).
  • Det bedriften ikke kan gjøre, er å ha ansatte permittert i desember, og søke lønnsstøtte for dem i januar. Dette er ingen støtte for tilbakehenting. Slik sett er modellen asymmetrisk. Har du permittert i desember, er bedriften utelukket i januar.

Les mer om lønnsstøtteordningen her. 

 

Siste nytt

  1. Lanserer campingvettregler

    Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

  2. Her møter du oss på Arendalsuka

    NHO Reiseliv er på plass på debatter, på bryggekanten og i bybildet under Arendalsuka 2024. Du kan også følge debattene våre på nett. Her får du full oversikt over NHO Reiselivs arrangementer under Arendalsuka.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: