Regjeringen inviterer flere reiselivsbedrifter til å signere avtale mot matsvinn

Publisert

Signerte matsvinnavtale

Godt oppmøte i Klima- og miljødepartementet under signeringsmøtet i september 2017. Foto: Snorre Tønset/Klima- og miljødepartementet.

15. mars kan din bedrift undertegne avtalen om å halvere matsvinn innen 2030.

Matbransjen og norske myndigheter inngikk i fjor sommer en bransjeavtale om å redusere matsvinn med 50 prosent innen 2030. Til sammen 42 bedrifter fra hele matkjeden, inkludert Scandic Hotels Norge, Thon Hotels og Nordic Choice Hotels, sluttet seg i september til den samme avtalen.

Fakta om matsvinn

  • En tredel av all mat som produseres i verden, blir ødelagt eller kastet.
  • Bare i Norge kaster hver av oss 42 kilo spiselig mat i året.

Kilde: Matvett.no

Ny runde

Nå inviterer klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) til en ny runde med signering av tilslutningserklæringer. Det skjer torsdag 15. mars klokken 12.30 i Klima- og miljødepartementets lokaler i Kongens gate 20 i Oslo.

Bedrifter innen matindustri, dagligvarekjeder, hotell, restaurant, kantinevirksomhet og servicehandel inviteres til signeringen.

Ønsker din bedrift å delta, send en epost med navn på personen som skal signere erklæringen, til innen fredag 9. mars.

Signaliserer vilje til ansvar

Bedrifter som tilslutter seg bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, forplikter seg til å:

  • Gjøre data tilgjengelig gjennom rapportering av matsvinn i egen bedrift til bransjeorganisasjonen i sin sektor.
  • Gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.
  • Samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden på de områdene som er formålstjenlig og innenfor konkurranselovgivningen.

– Mange av dere møter allerede disse forpliktelsene og er godt i gang med matsvinnarbeidet. Ved å signere tilslutningserklæringen signaliserer bedriften vilje til å ta ansvar for en mer bærekraftig matbransje overfor myndighetene og samfunnet for øvrig. Vi vil derfor oppfordre dere til å slutte opp om avtalen ved å signere tilslutningserklæringen, sier daglig leder Anne-Grete Haugen i Matvett, som er mat- og serveringsbransjens satsing på å forebygge og redusere matsvinn i Norge.

Bedrifter som skal signere avtalen 15. mars, bes møte i god tid og ta med legitimasjon.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: