Gjesten skal få informasjon om hva maten inneholder av ingredienser som kan gi allergi eller intoleranse.
Informasjon skal være tilgjengelig skriftlig, direkte for gjesten. De ansatte må kjenne til eventuelt innhold av allergener i de ulike rettene.
Gjestene skal kunne lese informasjonen uten å måtte spørre betjeningen. Opplysningene kan for eksempel gis i menyen, på et skilt eller en plakat.
14 allergener det må opplyses om:
* Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, korasanhvete og lignende) og produkter framstilt av glutenholdige korn.
* Skalldyr og produkter framstilt av skalldyr.
* Egg og produkter framstilt av egg.
* Fisk og produkter framstilt av fisk.
* Peanøtter og produkter framstilt av peanøtter.
* Soya og produkter framstilt av soya.
* Melk og produkter framstilt av melk (herunder laktose).
* Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasienøtt, macadamianøtt/australianøtt), og produkter framstilt av nøtter.
* Selleri og produkter framstilt av selleri.
* Sennep og produkter framstilt av sennep.
* Sesamfrø og produkter framstilt av sesamfrø.
* Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på mer enn 10 mg/kg eller 10 mg/l, uttrykt som SO2.
* Lupin og produkter framstilt av lupin.
* Bløtdyr og produkter framstilt av bløtdyr.
Ta kontakt med Mattilsynet for informasjon om allergener på andre språk.