Gull til Ørjan Johannessen i Bocuse d`Or
Mesterkokk Ørjan Johannessen fra NHO Reiselivs medlemsbedrift Bekkjarvik Gjestgiveri tok onsdag kveld gull i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, i Lyon i Frankrike.
Mesterkokk Ørjan Johannessen fra NHO Reiselivs medlemsbedrift Bekkjarvik Gjestgiveri tok onsdag kveld gull i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, i Lyon i Frankrike.
– Dette er helt fantastisk, og viser at norsk og nordisk mat er i skuddet som aldri før. Seieren hever Norge som attraktivt reisemål, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.
Kokken fra Austevoll konkurrerte med 23 kokker i den prestisjefylte konkurransen. Han gikk helt til topps foran USA og storfavoritten Sverige på bronseplass.
Dette er femte gang Norge vinner verdensmesterskapstittelen. Tidligere har Bent Stiansen (1993), Terje Ness (1999) Charles Tjessem (2003) og Geir Skeie (2009) vunnet verdens gjeveste kokkekonkurranse.
I Lyon serverte Johannessen en kjøttrett og en fiskerett i samarbeid med sin commis Jimmy Øien, der hovedingrediensene var henholdsvis perlehøne og brunørret med kamsjatka-krabbe, skriver VG Nett.