Bedriftens medvirknigsansvar
Forebygging ulovlig utførsel av fisk ifbm turistfiske
Kilde: Nyhetsbrev fra næringslivskontakten i Troms politidistrikt
• Sørg for at din virksomhet er registrert i Fiskeridirektoratets register over turistfiskevirksomheter.
• Informer dine gjester godt om gjeldende regelverk i forbindelse med turistfiske.
• Informer dine gjester godt om gjeldende regelverk i forbindelse med utførsel av fisk fra Norge. Det er kun lov å utføre 18 kg fisk eller fiskeprodukt pr person, to ganger i året.
• Lag god og oversiktlig dokumentasjon for utførsel, dersom dine gjester vil ta med fisk til utlandet.
• Dokumentasjonen må inneholde informasjon om opphold hos registrert turistfiskebedrift (navn på virksomhet, adresse og organisasjonsnummer), navn på den eller de som har fisket i regi av bedriften, samt tidsrommet for oppholdet.
• Personene som er navngitt på dokumentet må være med når fisken blir utført av landet.
• Har du god frysekapasitet på ditt anlegg? Sørg likevel for at gjestene dine ikke utfører mer enn 18 kg pr pers etter endt besøk.
• Rapporter løpende til Fiskeridirektoratet om kundenes fangst.