Beste fiskerett til Norge i Bocuse d'Or

Norge, med Håvard Werkland i spissen, vant prisen for beste fiskerett under Bocuse d'Or 2025. Foto: Tom Haga
Norge vant prisen for beste fiskerett i verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon.
Norge, med Håvard Werkland i spissen, vant prisen for beste fiskerett under Bocuse d'Or 2025. Foto: Tom Haga
Norge vant prisen for beste fiskerett i verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon.
Håvard Werkland og team Norge tar med seg hjem prisen for beste fiskerett, basert på råvarene ørnefisk og hummer, fra verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or.
Frankrike vant gullet, mens Sverige vant bronse, og Danmark sølv i den prestisjetunge konkurransen. Frankrike vant også prisen for beste commis.
Poengene i konkurransen gis basert på presentasjon av de ulike rettene, og en egen smaksjury gir poeng etter å ha smakt alle rettene i konkurransen.
Gratulerer: Fjerdeplass er tetplass! Dette er imponerende levert av Norge. Hele laget er en inspirasjon for alle som brenner for mat og kokkekunst i hele bransjen, sier Kristin Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv | Oda Hveem
Norge ble tildelt 1988 poeng i konkurransen totalt og hendte opp på en imponerende fjerdeplass, kun 2,5 poeng unna pallplass. Vinnerlaget Frankrike oppnådde hele 2070,5 poeng.
Team Norway består av kandidat Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen. Geir Skeie er teamets president.
Selv om det ikke ble pallplass for Norge i Lyon i år, er Norge fremdeles nasjonen som har vunnet flest medaljer i mesterskapet.
Med 13 medaljer totalt, er Norge fremdeles den nasjonen som har vunnet flest medaljer. Med gullet i 2025, har Frankrike nå 12 medaljer, og puster Norge i nakken på medaljeoversikten totalt.
Bocuse d’Or er håndverk, faglighet og prestasjoner i verdensklasse. Konkurransen inspirerer kokker over hele verden, og skaper sterke internasjonale nettverk mellom dyktige kokker på tvers av landegrensene.
– Fjerdeplass er tetplass! At Norge hevder seg på et slik skyhøyt nivå er fantastisk imponerende. Dette er en utrolig prestasjon som bidrar til å sette norsk gastronomi og Norge som matdestinasjon tydelig på kartet, og Team Norge er inspirasjon for alle som brenner for mat og kokkekunst i hele bransjen, sier Kristin Krohn Devold.
Bruk pilene i karusellen nedenfor for å se Norges retter i Bocuse d'Or 2025.
menyen til Team Norway 2025: En hyllest til Norske smaker, Hage, hav og åkre. Foto: Tom Haga Bocuse d'Or Norge
Korsikiansk ørnefisk og hummer, Pannestekt på brioche & glasert i aromatisk smør med hvitløk. Foto: Tom Haga
Mykt og sprøtt: Variasjon av sellerirot, estragon & trøffeltang. Foto: Tom Haga
Vinterhagesalat: Grønn selleri, kvede & hagespirer. Foto: Tom Haga
Sabayonnesaus på norsk: Smaksatt med hummer, grillet sitron & fennikel. Foto: Tom Haga
Rådyr "Nidaros", Helstekt på ben: Hel grillet fylt rådyrsadel smaksatt med Fylgje plomme & nøttesmør | Røkt indrefilet, Dekket med teppe av fermentert shitakesopp. Rådyrpai, Steinsopp, bakt hvitløk & Pedro Ximénez Norsk vinterfrukt: Myk kvede med rose Stekesjy Basert på stekt rådyr og Fylgje Eple fra Åkre Gård, Norsk grønnkål: Kålravioli med sopp, erter & løkblomster Klarnet rådyrsuppe med sochang-te. Foto: Tom Haga
Røkt indrefilet av rådyr: Dekket med teppe av fermentert shitakesopp. Foto: Tom Haga
Rådyrfilet på barnåler med røyk: Hel grillet fylt rådyrsadel smaksatt med Fylgje plomme & nøttesmør. Foto: Tom Haga
Kålravioli med sopp, erter & løkblomster, Klarnet rådyrsuppe med sochang-te. Foto: Tom Haga
Myk kvede med rose. Foto: Tom Haga
Fatrett Tallerken uten saus. Foto: Tom Haga
Team Norge med Håvard Werkland i spissen, er klare for Verdensmesterskapet Bocuse d'Or i Lyon.
Europafinalen i Bocuse d'Or bidrar til å sette Trondheim og Norge som kulinarisk destinasjon på kartet.