Beste fiskerett til Norge i Bocuse d'Or

Publisert

et bilde av fire menn i kokkejakker som holder diplomer og premier som bevis på prisen for beste fiskerett i Bocuse d'Or

Norge, med Håvard Werkland i spissen, vant prisen for beste fiskerett under Bocuse d'Or 2025. Foto: Tom Haga

Norge vant prisen for beste fiskerett i verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon.

Håvard Werkland og team Norge tar med seg hjem prisen for beste fiskerett, basert på råvarene ørnefisk og hummer, fra verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or. 

Norge kom på fjerdeplassen. Frankrike vant gullet, mens Sverige vant bronse, og Danmark sølv i den prestisjetunge konkurransen. Frankrike vant også prisen for beste commis.

Fjerdeplass og 2,5 poeng unna pallen

Poengene i konkurransen gis basert på presentasjon av de ulike rettene, og en egen smaksjury gir poeng etter å ha smakt alle rettene i konkurransen.

Norge ble tildelt 1988 poeng i konkurransen totalt, kun 2,5 poeng unna pallplass.  Vinnerlaget Frankrike oppnådde hele 2070,5 poeng. 

Norge fremdeles på topp sammenlagt

Gratulerer: Fjerdeplass er tetplass! Dette er imponerende levert av Norge. Hele laget er en inspirasjon for alle som brenner for mat og kokkekunst i hele bransjen, sier Kristin Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv | Oda Hveem

Team Norway består av kandidat Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen. Geir Skeie er teamets president.

Selv om det ikke ble pallplass for Norge i Lyon i år, er Norge fremdeles nasjonen som har vunnet flest medaljer i mesterskapet. 

Med 13 medaljer totalt, er Norge fremdeles den nasjonen som har vunnet flest medaljer. Med gullet i 2025, har Franrike nå 12 medaljer, og puster Norge i nakken på medaljeoversikten totalt.

– Fjerdeplass er tetplass

Bocuse d’Or er håndverk, faglighet og prestasjoner i verdensklasse. Konkurransen inspirerer kokker over hele verden, og skaper sterke internasjonale nettverk mellom dyktige kokker på tvers av landegrensene.

–  Fjerdeplass er tetplass! At Norge hevder seg på et slik skyhøyt nivå er fantastisk imponerende. Dette er en utrolig prestasjon som bidrar til å sette norsk gastronomi og Norge som matdestinasjon tydelig på kartet, og Team Norge er inspirasjon for alle som brenner for mat og kokkekunst i hele bransjen, sier Kristin Krohn Devold.

Lekker meny fra team Norge 

Bruk pilene i karusellen nedenfor for å se Norges retter i Bocuse d'Or 2025. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: