Torill Renaa og Sven Erik Renaa, som driver Re-naa restauranter, ble tildelt Matkulturprisen 2020 av ordføreren i Stavanger, Kari Nessa Nordtun under åpningen av Gladmatfestivalen 22. juli.
Aktive pådrivere for kunnskap og matkultur
Matkulturprisen deles ut av den franske restaurantforeningen Chaine des Rotisseurs Bailliage i samarbeid med Gladmatfestivalen i Stavanger, og hedrer rogalendinger som har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.
– Årets vinner har over flere år vært et fyrtårn, og en svært aktiv pådriver og kunnskapsutvikler av matfaget i regionen, gjennom fremme av høy faglig kvalitet og innsikt både for produsenter, fagmiljøer og publikum i vår region. De sto bak den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en stjerne i Guide Michelin, som senere ble utvidet til 2 stjerner, forteller juryen i sin begrunnelse.
Juryen har bestått av Gisle Steffensen, Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat.
Med hjerte for fremtidens kokker og servitører
Re-naa Restauranter ble medlem i NHO Reiseliv i 2018, og har vært et aktivt medlem siden. De var den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en stjerne i Guide Michelin.
Torill og Sven Erik Renaa har utmerket seg gjennom å fremme matfaget og unge kokker og servitører over lang tid. Lærlinger fra Re-naa restauranter har blant annet utmerket seg i toppsjiktet i NorgesCup for lærlinger i flere år. Torill Renaa vant også Årets hederspris fra Rogaland Fylkeskommune i 2018- nettopp for sitt brennende engasjement for lærlinger.