Det Norske Kokkelandslaget Junior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» og «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» . Det ga en sammenlagt sølvmedalje foran Danmark, og bak Sveits som vant gull. Fra venstre: Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger. Foto: Rasmus Kongsøre
De Norske Kokkelandslagene leverte en imponerende laginnsats i Culinary World Cup i Luxembourg. Juniorlaget tok sølv, seniorlaget tok bronse og Community Catering-laget vant kategorisølv.
President i Norske Kokkers Landsforening, Kim-Håvard Larsen, er dypt imponert over de norske prestasjonene i VM for kokkelandslag, Culinary World Cup.
– Innsatsen er helt fenomenal, og resultatene er imponerende. Det at Norge kan komme hjem med to pallplasseringer, sølv til junior og bronse til senior er et meget sterkt resultat. Og Community Catering var rett og slett revolusjonerende i kategorien og hadde fortjent gull, sier Larsen.
Juniorlandslagets meny til Hot Kitchen - Restaurants of Nations besto av bakt kveite med hollandaisesaus til forrett, kalv med høstens grønnsaker til hovedrett og hvit sjokolademousse med solbær i ulike variasjoner til dessert. Foto: Stian Broch
Juniorlandslagets meny til Hot Kitchen - Restaurants of Nations besto av bakt kveite med hollandaisesaus til forrett, kalv med høstens grønnsaker til hovedrett og hvit sjokolademousse med solbær i ulike variasjoner til dessert. Foto: Stian Broch
Juniorlandslagets meny til Hot Kitchen - Restaurants of Nations besto av bakt kveite med hollandaisesaus til forrett, kalv med høstens grønnsaker til hovedrett og hvit sjokolademousse med solbær i ulike variasjoner til dessert. Foto: Stian Broch
Det norske juniorlandslaget fikk kategorigull i Junior «Chefs Table on fire». Laget består av fra venstre: Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger. Foto: Rasmus Kongsøre
Meny inspirert av innhøsting
De Norske Kokkelandslagene hadde valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet gikk igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsket å få fram kvaliteten og at de letter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.
– Vi bruker store ressurser og tid på De Norske Kokkelandslagene for at de skal ha gode forhold slik at de kan vise frem Mat-Norge og norske råvarer. Det legges merke til over hele verden og har også betydning for eksport av norske råvarer. I VM har vi brukt en rekke norske råvarer som flere nå har fått øynene opp for, sier presidenten.
Gullmenyen til Det Norske Kokkelandslaget Junior startet med varm og kald tapas til forrett. Foto: Stian Broch
Menyen som Det Norske Kokkelandslaget Junior leverte under Chefs Table on Fire i Luxembourg, inkluderte dette imponerende showfatet med piggvar, hummer og laks. Foto: Stian Broch
Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med piggvar, hummer og laks, tørrmodnet biff til hovedrett og en dessert bestående av blant annet sjokolade og bringebær i ulike varianter. Foto: Stian Broch
Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med piggvar, hummer og laks, tørrmodnet biff til hovedrett og en dessert bestående av blant annet sjokolade og bringebær i ulike varianter. Foto: Stian Broch
Det norske juniorlandslaget fikk kategorigull i Junior «Chefs Table on fire». Laget består av fra venstre: Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger. Foto: Rasmus Kongsøre
Bronse til seniorlandslaget
De Norske Kokkelandslagene Senior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte sju retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der de serverte en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester. Laget fikk kategorigull i begge konkurransene, som gav en sammenlagt bronsemedalje bak Sverige og Sveits som tok gullet.
Dette fiskefatet med kveite stod på Chefs table-menyen til Det Norske Kokkelandslaget Senior under Culinary World Cup i Luxembourg i 2022. Foto: Stian Broch
Det norske kokkelandslaget leverte «snø-egg» som dessert bestående av hvit sjokolade til Chefs table under Culinary World Cup i Luxembourg i 2022. Foto: Stian Broch
Petit fours stod også på menyen som Det Norske Kokkelandslaget leverte til Chefs Table under Culinary World Cup i Luxembourg. Foto: Stian Broch
Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med kveite, pasta som veganrett, tørrmodnet biff og «snø-egg» som dessert bestående av hvit sjokolade. Foto: Stian Broch
Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med kveite, pasta som veganrett, tørrmodnet biff og «snø-egg» som dessert bestående av hvit sjokolade. Foto: Stian Broch
Norge fikk kategorigull for innsatsen i Senior Chefs Table under Culinary World Cup i Luxembourg i november 2022. Det norske laget består av fra venstre: Aron Espeland, Sindre Iversen, Trym Karlsen, Panupong Phengpheng, Toum S.D Ulseth, kaptein Sebastian Myhre, Kåre A. Hjartholm og manager Gunnar Hvarnes. Foto: Per Magne Dalen
Sølv til juniorlandslaget
De Norske Kokkelandslagene Junior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte fem retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der de serverte en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester. Laget fikk kategorigull i begge konkurransene. Det ga en sammenlagt sølvmedalje foran Danmark, og bak Sveits som vant gull.
Forretten til Det Norske Kokkelandslaget Community Catering i Culinary World Cup 2022 besto av en forrett i form av en høstsuppe med kylling og en sesongsalat med 22 håndplukkede ingredienser. Foto: Stian Broch
Det Norske Kokkelandslaget Community Catering leverte sesongsalat med 22 håndplukkede ingredienser som en del av forretten i Culinary World Cup i Luxembourg 2022. Foto: Stian Broch
Det Norske Kokkelandslaget Community Catering leverte dumplings som veganrett i Culinary World Cup 2022. Foto: Stian Broch
Det Norske Kokkelandslaget Community Catering leverte lettrøykt kveite som sin ene hovedrett i Culinary World Cup i Luxembourg 2022. Foto: Stian Broch
VM-menyen til det Norske Kokkelandslaget Community Catering leverte epleterte med is som dessert i CUlinary World Cup i Luxembourg 2022. Foto: Stian Broch
Det Norske Kokkelandslaget Community Catering leverte kalv med potetmos som sin ene hovedrett i Culinary World Cup i Luxembourg i 2022. Foto: Stian Broch
Det norske laget i Community Catering: Fra venstre Anette Myrhagen (assistent), Mats Eriksen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos, Grethe W. Rafaelsen, Siriyaporn Rithisikrerg, manager Gunnar Hvarnes og kaptein Inger Renathe Østmo. Foto: NKL | Rasmus Kongsøre
Community Catering
De Norske Kokkelandslagene Community Catering konkurrerte i kategorien «Restaurant of Community Catering» der de serverte fire retter til 120 gjester, som en lunsj i en personalrestaurant, med et «kostøre» opp til 5 euro. Laget fikk kategorisølv. Sveits vant gull, Canada tok sølv og Danmark bronse.
Et sammensveiset lag og intens trening er oppskriften når Filip August Bendi, Christopher W. Davidsen og Leon Haarberg Nilsen skal forsvare Norge i Bocuse d'Or.
Filip August Bendi vant bronse i Bocuse d'Or Europe i Budapest. Norge og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass.