-
Steinar Sørli, Villa Åmot: – It takes a village to build a brand
Steinar Sørli driver gårdsrestauranten og overnattingsstedet Villa Åmot i Sunnfjord. En fottur med nabobonden er et av stedets mest populære opplevelser.
-
Frister med selbasseng, akvarium og panoramakino
– Jeg tror på en lys fremtid for opplevelsesbransjen, sier direktør Anne Grete Johansen ved opplevelsessenteret Polaria.
-
Den glade gris er glad for å kunne åpne igjen
Før pandemien kom folk med Kiel-fergen i ens ærend for å spise langrillet svineknoke på Den glade gris. Gleden var stor da restauranten endelig fikk lov å åpne igjen etter måneder med stengte dører.
-
– Vi har aldri opplevd så stor interesse
Sivert Olaisen driver et hotell langt ute i havgapet på øya Lovund ytterst på Helgelandskysten. Alt ligger til rette for en fantastisk sommersesong, men hotellet mangler viktig personell fra utlandet.
-
Julepraten: – Det første du får servert hos oss, er et griseøre
– Det er litt som å bli dratt i smaksløkene - du blir rett og slett litt sliten av å spise hos oss, sier Reneè Fagerhøi, som driver restauranten Bula Neobistro i Trondheim.
-
Julepraten: – Det smeller skikkelig fra midten av desember
– Våre gjester er over gjennomsnittet aktive, men i julen ønsker mange bare å slappe av, sier Kristian Bøe ved Hattvika Lodge.
-
Kari Roll-Matthiesen, Hadeland Glassverk: Glasshytta er vårt «bankende hjerte»
– God og personlig service går aldri av moten – heller ikke nå som når vi er midt oppe i den digitale revolusjonen.
-
Tarje Haakstad, Døgnvill Burger: – Jeg ser på personlighet og innstilling når jeg ansetter medarbeidere
– Når jeg skal ansette nye medarbeidere, ser jeg mer på sosiale enn tekniske ferdigheter.
-
Omsetning 4 millioner. Lønnskostnad 1,2 millioner.
Eksempelet viser en bedrift med 4 millioner i omsetning og 28% lønnskostnad
-
Råd til bedrifter som arrangerer julebord
Julebordet skal være en hyggelig opplevelse for alle. Her finner du råd som kan bidra til at julebordet blir trivelig for alle, også de som er på jobb.