Alkoholreklame: Hva betyr reglene for din bedrift?
Publisert
16. desember Inviterer NHO Reiseliv til webinar om alkoholreklame. Foto: NHO Reiseliv
Alkoholreklameloven tolkes strengt, og mange serveringssteder møter utfordringer knyttet til tolkninger av regelverket. 16. deseber inviterer NHO Reiseliv medlemmer til webinar om alkoholreklame.
Alkoholreklame er forbudt i Norge. Det er bred politisk enighet om at norsk alkoholpolitikk skal være streng, og sammenlignet med andre demokratiske land har vi noen av de strengeste reglene i verden.
– Henger et serveringssted opp feil bilde på veggen eller bruker en tom vinflaske som lysestake, risikerer det bøter som i verste fall kan bety kroken på døra, skriver Krohn Devold.
Bedrifter kan ilegges bøter på opptil 4 % av årsomsetning
Fra 17. september 2024 kan Helsedirektoratet gi gebyr (overtredelsesgebyr) for visse brudd på alkoholloven. Dette gjelder blant annet brudd på forbudet mot alkoholreklame.
Ved brudd på loven for alkoholreklame, kan en bedrift ilegges bot på opp til fire prosent av årsomsetningen. I tilfeller der det ikke er mulig å beregne årsomsetning, er den øvre rammen for gebyret 20 G, som per 28.5.2024 tilsvarer 2 480 560 kroner.
16. november inviterer NHO Reiseliv til gratis webinar om alkoholreklame. Webinaret holdes av våre erfarne advokater og gir en innføring i gjeldende regler, praktiske eksempler og tips til hvordan du kan unngå brudd på loven.
Gjennomgang av regelverket: Hva sier loven?
Konkret veiledning: Hvordan kan du markedsføre produkter og tjenester på en trygg og lovlig måte?
Spørsmål og svar: Våre eksperter svarer på spørsmål fra deltakerne.
Webinaret er gratis, men krever påmelding i forkant. Registrerte deltakere vil få tilsendt lenke til webinaret i god tid før start.
NHO Reiseliv mener at det er på høy tid at politikerne foretar en oppdatering av reglene om alkoholreklame for å fjerne gråsoner og gjøre regelverket tydeligere.
NHO Reiseliv er kritisk til forslaget fra HOD når det gjelder det å innføre overtredelsesgebyr for brudd på reklameforbudet dersom en innehaver av alminnelig skjenkebevilling gjør dette.