Bli med på dugnaden mot matsvinn!
![Et bilde med mat. 5 ulike retter servert på et bord.](/siteassets/fotoware---nho-reiseliv/2022/11/brooke-lark-hlncigvui4q-unsplash.jpg?mode=crop&width=964)
Foto: Illustrasjonsbilde, Unsplash
NHO Reiseliv og Matvett oppfordrer flere bedrifter til å bli med på laget, for å nå målet om å halvere matsvinnet innen 2030.
Foto: Illustrasjonsbilde, Unsplash
NHO Reiseliv og Matvett oppfordrer flere bedrifter til å bli med på laget, for å nå målet om å halvere matsvinnet innen 2030.
I Norge kaster vi over 450 000 tonn mat. Matsvinn er en stor utfordring som myndighetene og matbransjen er blitt enige om å løse i fellesskap med “Bransjeavtalen om redusert matsvinn”, som ble signert i 2017 mellom 12 bransjeorganisasjoner og myndighetene. 108 bedrifter fra verdikjeden for mat, inkludert en rekke av NHO Reiselivs medlemmer, har tilsluttet seg avtalen som har som mål å halvere matsvinnet innen 2030.
Nå har Matvett (mat- og serveringsbransjens satsing på å redusere matsvinn i Norge) startet en rekrutteringsstafett for å få med enda flere bedrifter på laget. "Hvis alle rekrutterer én bedrift blir vi dobbelt så mange" er budskapet for stafetten.
Merete Habberstad, kommunikasjonsdirektør oppfordrer NHO Reiselivs medlemmer til å bli med:
−Det er mange restauranter og hoteller som allerede har tatt grep om å kutte matsvinnet – nå vil vi ha med flere! Skal vi klare å halvere matsvinnet innen 2030 må alle bidra. Det er flere svært gode grunner til å bli med: I tillegg til at reduksjon av matsvinn gir store kutt i CO2-utslipp, er det lønnsomt å kutte matsvinn, sier Habberstad.
I følge Matvett representerer matsvinnet fra matbransjen, offentlig sektor og husholdningene en verdi på ca. 20,7 milliarder kroner og et CO2-utslipp på 1,26 millioner tonn.
Ta kontakt med Innkjøpsrådgiver i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Helle Kernen på epost og Matvett på epost
Blir din bedrift med? Les mer her.
Innkjøpskjeden gir støtte til tiltak som bidrar til et mer bærekraftig reiseliv.