Bli med på dugnaden mot matsvinn!

Publisert

Et bilde med mat. 5 ulike retter servert på et bord.

Foto: Illustrasjonsbilde, Unsplash

NHO Reiseliv og Matvett oppfordrer flere bedrifter til å bli med på laget, for å nå målet om å halvere matsvinnet innen 2030.

I Norge kaster vi over 450 000 tonn mat. Matsvinn er en stor utfordring som myndighetene og matbransjen er blitt enige om å løse i fellesskap med “Bransjeavtalen om redusert matsvinn”, som ble signert i 2017 mellom 12 bransjeorganisasjoner og myndighetene. 108 bedrifter fra verdikjeden for mat, inkludert en rekke av NHO Reiselivs medlemmer, har tilsluttet seg avtalen som har som mål å halvere matsvinnet innen 2030.  

Hvis alle rekrutterer én bedrift blir vi dobbelt så mange  

Nå har Matvett (mat- og serveringsbransjens satsing på å redusere matsvinn i Norge) startet en rekrutteringsstafett for å få med enda flere bedrifter på laget. "Hvis alle rekrutterer én bedrift blir vi dobbelt så mange" er budskapet for stafetten. 

Merete Habberstad, kommunikasjonsdirektør oppfordrer NHO Reiselivs medlemmer til å bli med:  

Det er mange restauranter og hoteller som allerede har tatt grep om å kutte matsvinnet – nå vil vi ha med flere!  Skal vi klare å halvere matsvinnet innen 2030 må alle bidra. Det er flere svært gode grunner til å bli med: I tillegg til at reduksjon av matsvinn gir store kutt i CO2-utslipp, er det lønnsomt å kutte matsvinn, sier Habberstad.  

I følge Matvett representerer matsvinnet fra matbransjen, offentlig sektor og husholdningene en verdi på ca. 20,7 milliarder kroner og et CO2-utslipp på 1,26 millioner tonn.  

Hva får du som deltaker av kutt matsvinn-avtalen:  

  • Felles verktøy for måling og rapportering 
  • Felles verktøy for opplæring av ansatte 
  • Felles grafisk profil og kommunikasjonsaktiviteter ut mot gjestene 
  • Fokus på inspirasjon og tiltak som bidrar i arbeidet 
  • Felles forum for erfaringsutveksling og inspirasjon

Vi vil gjerne ha med flere virksomheter i arbeidet.

Ta kontakt med Innkjøpsrådgiver i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Helle Kernen på epost helle.kernen@nhoreiseliv.no og Matvett på epost info@matvett.no

Blir din bedrift med? Les mer her.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en smilende kvinne i blå skjorte med logo "NHO REISELIV INNSJØPSJEDEN" på. Foto

Bærekraftsfond Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden gir støtte til tiltak som bidrar til et mer bærekraftig reiseliv.

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: