Høringssvar til kap. fordelt finanskomiteen i Statsbudsjettet 2025

Formueskatt, alkoholavgifter, moms på korttidsutleie av elbil og flypassasjeravgiften er viktige punkter i NHO Reiselivs tilbakemeldinger til finanskomiteen i det foreslåtte statsbudsjettet for 2025.

Vedlagte høringgsvar ble sendt Stortingets finanskomité 9. oktober 2024, og gjør rede for NHO Reiselivs kommentarer og tilbakemeldinger til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025.

Se også: Statsbudsjettet: - Svakt budsjett for reiselivet 

De viktigste punktene for NHO Reiseliv i neste års budsjett er: 

  • Norskeide reiselivsbedrifter har siden regjeringen Støre tok over i oktober 2021 opplevd en sterk økning av formuesskatten. Denne skatten må reduseres for å sikre verdiskaping og norsk eierskap i reiselivet.

  • Alkoholavgiftene for 2025 bør fryses på nivået for 2024. Samtidig bør 
    merverdiavgiften for sitt-ned og take away harmoniseres til 15 %.

  • Merverdiavgiften på korttidsutleie av elbil bør likestilles med reglene for leasing (langtidsleie) av elbil for å sikre økt andel elbiler hos bilutleie og 
    bildelingsbransjen.

  • Det er svært viktig at kuttet i flypassasjeravgiften ikke blir reversert de kommende  årene, men at kuttene heller blir forsterket.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

|

Statsbudsjettet 2025: - Svakt budsjett for reiselivet

– Vi ser få spor av regjeringens såkalte store ambisjoner for reiselivet i dette budsjettet, men det er positivt at de vil øke støtten til arbeidsmarkedstiltak, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

|

Reiselivet frykter en ny hotellskatt

Signaler fra regjeringen om en ny hotellskatt gjør reiselivet svært bekymret. – Mer skatt kan ikke være regjeringens løsning på alle problemer. En hotellskatt vil svekke eksportsatsingen på reiselivet.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: