Norge og Christian André Pettersen vant bronsen da verdensfinalen i Bocuse d'Or gikk av stabelen i Lyon Mandag 27. september. Foto; Bocuse d'Or.
Det ble en knallsterk tredjeplass for Team Norway og kandidat Christian André Pettersen i Bocuse d'Or 2021. Frankrike tok gullet og Danmark tok sølvet.
Det norske laget vant bronsen i verdensfinalen i Bocuse d'Or 2021 etter en svært utfordrende konkurranse. I alt konkurrerte 21 land i finalen, som er regnet som verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse.
Erfarent kokkelag
Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even S. Sørum og coach Geir Skeie. Christian André Pettersen er regjerende europamester på fjerde året på rad, og dette er andre gang han konkurrerte som Norges kandidat i Bocuse d’Or. Presiden for det norske teamet er Tom Victor Gausdal.
Norge med flest medaljer sammenlagt
Bocuse d'Or samler verdens beste konkurransekokker til dyst, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Årets medalje er Norges tolvte i Bocuse d'Or totalt, og Norge er fortsatt det landet med flest medaljer i konkurransen. Til sammen har Norges Bocuse-kokker vunnet fem gull, tre sølv og tre bronser i de 15 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.
Fikk pallplass med takeaway og bogstek
Inspirert av pandemien, ble den tradisjonelle tallerkenen-utfordringen i finalen erstattet av en full 3-retters takaway-meny, mens en spesiell bogstek var hovedråvaren på fatretten, som i år måtte serveres på standardiserte fat.
– Med denne oppgaven viser Bocuse d’Or at de følger med i tiden og at de ser hvordan pandemien har påvirket gastronomien og verdens kokker. Det er gøy at de tenker annerledes, og at de gjennom takeaway-oppgaven hyller kokkenes innovative innsats det siste året, for å fortsatt kunne servere måltider tross stengte restaurantdører, forteller Tom Victor Gausdal, president for Team Norway.
Inspirert av niste og søndagsstek
Team Norge lot seg inspirere av norsk kulturhistorie og barndommens søndagsmiddager for sine finaleretter. Norges Takeaway-meny er inspirert av norsk kulturav, og ble servert i en moderne versjon av ferdaskrinet, designet av Katinka von der Lippe. Kjøttfatet hadde tydelige røtter i den norske søndagssteken. Klikk på prikkene i karusellen nedenfor for å se alle rettene i detalj.
Christian André Pettersen har ambisjoner om å komme øverst på pallen i Lyon. Derfor består Team Norway av håndplukkede kokker med faglig og gastronomisk erfaring uten like.