Høringsinnspill til "En mer praktisk skole"

NHO Reiseliv er positiv til at regjeringen retter fokus mot å få en mer praktisk grunnskole. Men vi mener også at både innretningene og rentekompensasjonsordningen som foreslås, må sees på.

NHO Reiselivs høringssvar til Meld. St 34 "En mer praktisk skole" ble sendt stortingets udtanningskomité 3 oktober 2024, og gjør rede for NHO Reiselivs synspunkter og tilbakemeldinger til forslaget.


NHO Reiselivs hovedsynspunkter i høringssvaret: 

  • NHO Reiseliv er positiv til meldingen om en mer praktisk skole, og forslaget om å opprette et nasjonalt program for en mer praktisk skole.

  • Samtidig mener NHO Reiseliv man må se på innretningen i forslagene som omhandler de økonomiske rammevilkårene i det nasjonale programmet: Tilskuddsordningen til innkjøp av utstyr og investeringer i læringsarenaer, er et godt tiltak, men beløpet må løftes betydelig slik at flere skoler og kommuner kan ta del i ordningen. Vi er også usikre på om rentekompensasjonsordningen er treffsikker nok all den tid skoleeier må dekke avdragene selv.

  • NHO Reiseliv er positiv til gjennomføringen av arbeidslivsfag, men er usikker på om faget må forskriftsfestes, da faget kan fortrenge fremmedspråket ut av skoler som må gjøre prioriteringer basert på økonomi og ressurser.

  • Vi vil også vektlegge viktigheten av språkkunnskaper og kulturforståelse blant ansatte i reiselivsnæringen. Derfor er det viktig at omfanget av fremmedspråkundervisningen ikke reduseres, og at faglærere får større tilgang på etter- og videreutdanning.

  • NHO Reiseliv er positiv til regjeringens målsetting om å styrke de praktiske og estetiske fagene gjennom ulike tiltak.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nyhetssaker om utdanning og kompetanse

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: