Viktig gjennomslag for NHO Reiseliv

Publisert

Ung kokk som legger garnityr på en tallerken, på et restaurantkjøkken. Foto.

Stillbilde fra innspillingen av Smak deg frem-filmene. Foto: Smak deg frem

Gjennom våren 2024 har NHO Reiseliv jobbet med ny opplæringsforskrift. I begynnelsen av juni ble den vedtatt, og NHO Reiseliv har sikret viktig gjennomslag.

Fullføringsreformen som bla. gir kandidater utvidet rett til videregående opplæring, omvalg og til yrkesfaglig rekvalifisering trer i kraft 1. august 2024, og dette tydeliggjøres i ny opplæringslov og forskrift, Men også opplæringskontorenes rolle i fagopplæringen tydeliggjøres i ny lov og forskrift, sier politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Henrik Hamborg.

Opplæringskontorene kan fremdeles gi opplæring

Nærmere åtti prosent av medlemmene i NHO Reiseliv som er lærebedrifter, er medlem av et opplæringskontor, og på den måten er de en viktig aktør i utdanningen av fagarbeidere til norsk reiselivsnæring. I arbeidet med ny opplæringsforskrift gjennom vinteren, har det vært knyttet usikkerhet til opplæringskontorenes rolle og hvorvidt de kan gjennomføre kurs og opplæringsaktiviteter slik som i dag. NHO Reiseliv har, sammen med blant annet NHO, jobbet for at opplæringskontorene skal ha denne muligheten også i fremtiden. 

Opplæringskontorene gjør en viktig jobb for mange av våre medlemsbedrifter i utdanningen av nye fagarbeidere, både sosialt og faglig. Gjennom møter med bla. politisk ledelse i Kunnskapsdepartementet, har vi jobbet for at denne samarbeidskonstellasjonen skulle videreføres, sier Hamborg før han fortsetter: 

  Vi er derfor svært glade for at vi ble hørt i denne saken. Nå gleder vi oss til ny opplæringslov og forskrift trer i kraft med de ulike mulighetene som følger av dette, avslutter Hamborg.

Høring forskrift til ny opplæringslov og forskrift til privatskoleloven

NHO Reiseliv mener opplæringskontorene må kunne være part i lærekontrakten, samt at modulstrukturert fag- og yrkesopplæring må tilbys i alle fylker, uten å fortrenge andre ordninger for den voksne målgruppa.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Henrik Hamborg
  • Politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering
  • Pressebilder

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: