Yrkesfag
Norgescup for kokk- og servitørlærlinger på Jåttå videregående skole 14. februar 2014.
NHO Reiseliv arbeider systematisk for å styrke satsningen på yrkesfag.
Norgescup for kokk- og servitørlærlinger på Jåttå videregående skole 14. februar 2014.
NHO Reiseliv arbeider systematisk for å styrke satsningen på yrkesfag.
Birk Torp fra Renaa Matbaren gikk til topps i NM i servitørfaget 2024. Håvard Onsøyen fra Restaurant STOCK, Oslo vant NM i kokkekunst, sammen med commis Josefine Arnesen.
Norge trenger flere dyktige fagarbeidere. Yrkes-VM er en unik mulighet til å vise frem sin kompetanse og inspirere flere til å velge yrkesfag.
NHO Reiseliv har nær 3000 medlemsbedrifter og er den største arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen for reiselivet i Norge. Vi arbeider strategisk og politisk for å sikre tilstrekkelig og kompetent arbeidskraft til norsk reiselivsnæring, og ønsker økt gjennomslag for fag- og yrkesopplæringen.
NHO Reiselivs medlemsbedrifter ønsker en bedre fag- og yrkesopplæring. I det ligger blant annet en heving av kvaliteten på opplæringen, fra grunnskole til videregående skole, og økt gjennomføring av sistnevnte. Karriereveiledning, økt bruk av praktiske fag, yrkesfaglærerutdanningen og relevante endringer i tilbudsstrukturen til fag- og yrkesopplæringen er andre viktige momenter for å heve kvaliteten.
NHO Reiseliv har tidligere sittet i Faglig råd for service og samferdsel (FRSS), og vil i kommende periode være representert i Faglig råd for restaurant og matfag (FRRM). Vi samarbeider og med prosjektet Yrkesfag 2020.