Vinner av NM i kokkekunst, Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel, mottok sjekken på 30.000 kroner for førsteplassen av Erlend-Andre Iversen, distriktssjef for NHO Reiseliv i Trøndelag og Møre og Romsdal.
Nils Flatmark vant NM i Kokkekunst og Magne Gaut vant NM i servitørfaget i Trondheim. NHO Reiseliv Midt-Norge delte ut 100 000 kroner til de heldige vinnerne under Menymessa 2022.
Magne Gaut fra Le Bistro i Trondheim ble tildelt en sjekk på 30.000 kroner av Erlend-Andre Iversen, distriktssjef for NHO Reiseliv i Trøndelag og Møre og Romsdal for førsteplass i NM i servitørfaget.
Norske Kokkers Landsforening har i mer enn tretti år utviklet unge talenter gjennom NM i kokkekunst. Vinnerne av årets konkurranse er Nils Flatmark fra Britannia Hotel i Trondheim.
Førsteplass i NM i servitørfaget gikk til Magne Gaut ved Le Bistro i Trondheim.
– Hotell og restaurantbransjen har et skrikende behov for fagarbeidere og har hatt det over lengre tid, samtidig som rekrutteringen til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag er fallende. Derfor ønsker vi i NHO Reiseliv å belønne den beste kokken og servitøren på dette Norges-Mesterskapet, sier Cathrine Stadsvik, hotelldirektør ved Comfort Hotel Park og regionstyreleder i NHO Reiseliv Midt-Norge.
100 000 i premiepenger
– Det er disse flotte jentene og guttene som er fremtiden i vår bransje og det er disse som bør belønnes nå, slik at de kan skape magiske møter med gjesten i fremtiden og inspirere andre unge jenter og gutter til å ta det samme viktige karrierevalget, forsetter Stadsvik.
NHO Reiseliv Midt Norge hadde æren av å overrekke pengepremiene til vinnerne i NM i kokkekunst og NM i servitørfaget under kråringen som fant sted torsdag 29. september. Førsteplass i begge konkurransene fikk 30 000 kroner. Andreplass fikk 15 000 kroner og vinnerne av tredjeplassen fikk alle 5 000 kroner hver.
NHO Reiseliv Midt-Norge ved regionstyreleder Cathrine Stadsvik var tilstede under mesterskapet og delte ut 100 000 kroner til vinnerne. Foto: Comfort Hotel Park, Lili Zaneta
Et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet
– Det å konkurrere gir økt motivasjon og læringsutbytte for hver enkelt, og er samtidig et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet til serveringsbransjen. I Trondheim jobber de svært godt med rekruttering til næringen, og mesterskapene vil derfor bidra til å styrke rekrutteringen til bransjen både i Trondheim, men også landet for øvrig. NHO Reiseliv gratulerer alle de dyktige vinnerne! sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver på kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.
Bidrar til å skape innovasjon i kokkefaget
– Vinnere av NM i kokkekunst har uttrykt sin egen tids trender og bidratt til å skape innovasjon i kokkefaget. Konkurransene bidrar til mye positiv oppmerksomhet for kokkefaget. Det har for mange norske kokketalenter vært en viktig læringsarena og Norske Kokkers Landsforening er stolte over å ha bidratt med dette i mer enn 30 år, sier president Kim-Haavard Larsen.
Bilder fra NM i kokkekunst og NM i servitørfaget 2022
Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel, kom på førsteplass i NM i kokkekunst 2022. Foto: Sven Erik Knoff
Førsteplass i NM i servitørfaget 2022 gikk til Magne Gaut ved Le Bistro i Trondheim. Foto: Sven Erik Knoff
Vinnerlaget Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel, i gang på konkurransekjøkkenet under NM i kokkekunst 2022. Foto: Amanda Sotberg
Vinnerrettene i NM i kokkekunst 2022, tilberedt av Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel. Foto: Sven Erik Knoff
Christer Rødseth var blant kokkene i dommerpanelet under NM i kokkekunst 2022. Foto: Sven Erik Knoff
Vinnerrettene i NM i kokkekunst 2022, tilberedt av Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel. Foto: Sven Erik Knoff
Vinnerrettene i NM i kokkekunst 2022, tilberedt av Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel. Foto: Sven Erik Knoff
Vinnerrettene i NM i kokkekunst 2022, tilberedt av Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel. Foto: Sven Erik Knoff
Om NM i kokkekunst
NM i kokkekunst 2022 arrangeres for 30. gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2022. Bent Stiansen var den første vinneren i 1990. Den gang jobbet han som kjøkkensjef på Hotel Refsnes Gods, Moss. Bare tre år senere vant han Bocuse d’Or i Lyon.
Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.
Påsken nærmer seg, med ulike regler for arbeid og lønn på røde dager. På Arbinn finner du oversikt over hva du bør vite når du setter opp arbeidslistene for påsken.